Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες», των Φρεντερίκ Φορεστιέ - Τομάς Λανγκμάν.

Μια ακόμα, χολιγουντιανών διαστάσεων αυτή τη φορά, ταινία «εμπνευσμένη» από τη γνωστή σειρά «κόμικ», που περιγράφει τις περιπέτειες του Αστερίξ.

Ετούτη τη φορά η περιπέτεια μεταφέρεται στην αρχαία Ολυμπία. Εκεί, σε «ελεύθερη» μεταφορά (λέγε με ιστορική αυθαιρεσία) συνωστίζονται Γαλάτες, Ρωμαίοι, Αιγύπτιοι και δε συμμαζεύεται, για την καρδιά της ωραίας Ελένης! Λόγω του «ελληνικού θέματος», έγιναν μεγάλες πρεμιέρες στο Μέγαρο Μουσικής, δήλωσαν συμμετοχή Ελληνες «υψηλοί» σπόνσορες! Να, ένας (ακόμα) λόγος, για να αγνοήσετε την ταινία!

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αλέν Ντελόν, Κλοβίς Κορνιγιάκ και τα κορίτσια της μόδας Αντριάνα Καρεμπέ και Βανέσα Χέσλερ!

«Εύκολο Χρήμα», της Κάλι Κιούρι.

Ταινία για τις αργόσχολες μεσοαστές κυρίες.

Μια κυρία, η οποία μένει σε ένα ανάκτορο, «αναγκάζεται» να πιάσει δουλειά σαν καθαρίστρια σε μια τράπεζα. Εκεί, η πανέξυπνη κυρία, έχει τελειώσει και κολέγιο, όπως λέει, βλέπει το χρήμα να ρέει! Για την ακρίβεια βλέπει το χρήμα να γίνεται κομμάτια (καταστροφή των παλαιών χαρτονομισμάτων). Πείθει δυο προλετάριες, οι οποίες εργάζονται για την επιβίωση, και αρχίζουν τις ληστείες (μετά των συζύγων)! «Κατάσχουν» μερικά εκατ. φθαρμένων χαρτονομισμάτων (πριν αυτά γίνουν χαρτοπόλεμος). Τελικά, όταν τις συλλαμβάνουν, πάλι η έξυπνη κυρία καθαρίζει. Καταφέρνει και τις αθωώνει!

Ηθικό δίδαγμα: αν αποφασίσετε να κλέψετε την τράπεζα που εργάζεστε, μην το κάνετε μόνοι σας! Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσετε τη συνεργασία κάποιας καπάτσας από την Εκάλη! Αυτή θα βρει τον τρόπο να σας γλιτώσει, γιατί εσείς, αυτό είναι σίγουρο, είστε βλάκες! (Αν δεν ήσασταν, θα ήσασταν γείτονες με την κυρία).

Κουρασμένη και γερασμένη τέχνη. Ταινίες που πρέπει να πουλιούνται μαζί με τα ραπανάκια. Δε γελάει ούτε το παρδαλό κατσίκι και ας παριστάνει την κωμωδία!

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Κουίν Λατίφα, Κέιτι Χολμς, Τεντ Ντάνσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ