Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στον Πειραιά

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία Κοραή, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Πειραιά, γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό μεγάλο βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων του Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας, όπως και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παραχωρώντας σε πρώτη φάση τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων τους στις πολυεθνικές.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι οργανώνουν τη δράση τους (σήμερα οι λιμενεργάτες συνεχίζουν με 24ωρη απεργία), η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, προχωράει με συνοπτικές διαδικασίες την παράδοση των ΣΕΜΠΟ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο που θέτει υπό διωγμό τους εργαζόμενους των ΟΛΠ και ΟΛΘ, για λογαριασμό των εταιρειών: της αραβικής «Dubai Ports World», της κινεζικής «Cosco», της δανέζικης «Maersk», της ZIM και έναν ελληνικό όμιλο, που μέχρι τώρα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά το ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης με χτεσινές του δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Ι. Τσάρας ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν παραλάβει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ οι «Cosco», «Dubai», «Hutchison Wampoa» από το Χονγκ Κονγκ, «Maersk» μέσω της θυγατρικής της «APM Terminal» και «International Container Terminal Services INC», με βάση τη Μανίλα στις Φιλιππίνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ