Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίθεση κατά Μουσάραφ εξαπέλυσε ο Τσόντρι

ΚΑΡΑΤΣΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δριμύτατες κατηγορίες κατά του πρώην στρατηγού και νυν - με την υποστήριξη των ΗΠΑ - Προέδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, εξαπέλυσε χτες ο πρώην Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, Ιφτιχάρ Τσόντρι, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εξτρεμιστή». Ο Ι. Τσόντρι καθαιρέθηκε από τον Π. Μουσάραφ, μετά τις προεδρικές εκλογές και ενώ το Δικαστήριο εξέταζε τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς του για το ανώτατο αξίωμα, χωρίς πρότερη παραίτηση του από το στρατό, μαζί με 60 ακόμα κορυφαίους δικαστές.

Παράλληλα, με την επιβολή του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στο Πακιστάν, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε για την «αντιμετώπιση των εξτρεμιστών και την προστασία της χώρας από την "τρομοκρατία"», άλλαξε η σύνθεση του Δικαστηρίου, με φιλικά προς το Μουσάραφ πρόσωπα, με αποτέλεσμα να νομιμοποιηθεί άμεσα και η εκλογή του στον προεδρικό θώκο.

Ο Ι. Τσόντρι, στη χτεσινή του επίθεση κατά του Πακιστανού Προέδρου τόνισε ότι οι επιλογές και οι πράξεις του θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ στράφηκε και εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ζητούν δίκαιες και ελεύθερες εκλογές στο Πακιστάν, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό χωρίς ελεύθερη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη...

Στο μεταξύ, η πακιστανική αστυνομία διατείνεται ότι συνέλαβε την Τρίτη στο Καράτσι ισλαμιστή μαχητή, κατηγορούμενο για πλήθος επιθέσεων, οργάνωσης που σχετίζεται με την «Αλ Κάιντα». Ο ύποπτος Κασίμ Τούρι, συνελήφθη σε κτίριο που περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και στρατιωτικές δυνάμεις που σκότωσαν και τρεις ακόμα «συνεργάτες» του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οργάνωση του Τούρι, προετοίμαζε «μεγάλες επιθέσεις στο Καράτσι, όπως προκύπτει από τα εκρηκτικά και τα όπλα που βρήκαμε στο διαμέρισμά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ