Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εχθρική και προκλητική η στάση του ΣΕΒ

Σε ανακοίνωση σχετικά με τη χτεσινή συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) 1η Συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ, η στάση των εργοδοτικών οργανώσεων ήταν εχθρική απέναντι στους εργαζόμενους.

Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη της χώρας η θέση τους ότι οι εργαζόμενοι "την τελευταία 10ετία πήραν μεγάλες αυξήσεις και έχουν κάνει και αποταμιεύσεις".

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για πολυετείς συμβάσεις.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για αυξήσεις που δε θίγουν τα κέρδη τους (όπως είπαν στα όρια του πληθωρισμού) και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για αποδοχή των απολύσεων, αρκεί να είναι αιτιολογημένες.

Στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις και ακόμα λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Απέναντι σ' αυτές τις προκλήσεις των βιομηχάνων ούτε απάντησε, ούτε μπορεί να απαντήσει η γραμμή και το πλαίσιο της ΓΣΕΕ, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και ενσωματώνει ένα μέρος των αξιώσεων του ΣΕΒ.

ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφωνούν ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος διά βίου. Αλλωστε, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εισέπραξε τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ για το σύγχρονο πνεύμα της και την ευλυγισία που δείχνει».

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με όπλο τους το αγωνιστικό πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 13 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. «Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην προκλητική και αδιάλλακτη στάση του ΣΕΒ και στις αντιδραστικές και αντιασφαλιστικές αλλαγές της κυβέρνησης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ