Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ενωμένοι αντιστέκονται στις βιαιότητες

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι πρόσφυγες και το λαϊκό κίνημα της Πάτρας, μετά και τη λήξη του τελεσιγράφου της Αστυνομίας για τη μαζική εκδίωξή τους από την πόλη. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες αντιστέκονται και παραμένουν ενωμένοι στο χώρο του καταυλισμού, παρά τις συλλήψεις που κάνει καθημερινά η Αστυνομία.

Στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκαν και χτες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Στάθης Κεραμιδάς, νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ Αχαΐας, ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της ΔΑΣ «Πάτρα Μπροστά» και δημοτικός σύμβουλος και ο Αντρέας Αντωνόπουλος, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ζήτησαν την υποστήριξη του Κόμματος και των υπόλοιπων φορέων για τα αιτήματά τους, να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε όσους το επιθυμούν, να τους χορηγηθούν έγγραφα με τα οποία να μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα κι ελεύθερα στις χώρες προορισμού τους και να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος προσωρινής διαμονής με ανθρώπινες συνθήκες. Ανέφεραν, επίσης, τις δυσκολίες που συναντούν στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η αντιπροσωπεία επισήμανε πως το επόμενο διάστημα εκτός της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και της πολιτικής στήριξης, θα υπάρξει άμεση παρέμβαση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για τη νομική υποστήριξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ