Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Φαρμακερός» δανεισμός

Σε πελάτες των τραπεζών, με τα τοκογλυφικά επιτόκια και με «καπέλο» 1,7%, οδηγεί τους φαρμακοποιούς της Αθήνας η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους (ΦΣΑ) με την απόφασή της να πάρει δάνειο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς.

Η απόφαση για το δανεισμό εγκρίθηκε - δυο φορές μάλιστα - από παλιότερες γενικές συνελεύσεις του ΦΣΑ και επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΣΑ. Στη συνεδρίαση δεν παρουσιάστηκε η σύμβαση, η οποία υπογράφτηκε μια μέρα μετά και προβλέπει ένα δαιδαλώδη τρόπο καθορισμού του επιτοκίου, με βάση τις αποφάσεις της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και προσαύξηση κατά 1,7%. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονται 15,36 εκατ. ευρώ και οφείλονται σε όλα τα ταμεία (πλην του ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ, τα οποία υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς).

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν τρεις σύμβουλοι της «Ενωτικής Κίνησης Φαρμακοποιών» (στηρίζεται απ' τη ΝΔ), ένας ΠΑΣΟΚος και ένας ΣΥΝασπισμένος της κοινής παράταξης «Συνεργασία» και ένας σύμβουλος της παράταξης «Φαρμακευτική Αναμόρφωση». Κατά της πρότασης τάχθηκε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών» προτείνοντας συγκριμένη λύση: Να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα, να προχωρήσει ο ΦΣΑ σε απεργιακή κινητοποίηση και να εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ειδικό κονδύλι που θα εξοφλεί τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς. Κατά της πρότασης ψήφισαν - για διαφορετικούς λόγους - ακόμα ένας της «Ενωτικής Κίνησης Φαρμακοποιών» και ένας σύμβουλος της «Φαρμακευτικής Αναμόρφωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ