Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτεινή Τόγια
Φωτεινή Τόγια
Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το ξαφνικό θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΑΚΗ. Ανταρτοεπονίτης στην Εθνική Αντίσταση, πέρασε συνολικά 14 χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας. Εμεινε, ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόμενος και πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μαρία, Νίκος, Ντίνα Σερετάκη.

* * *

Στη μνήμη των παλικαριών, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Θόδωρος, Χρήστος, Βαγγέλης, Θόδωρος, Αλέκος

* * *

Φωτ.

Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Σεπτέμβρη 2007, υπήρξε πρότυπο αγωνίστριας στο χωριό της, τον Κακόβατο, αλλά και στα Σεπόλια.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γιάννης Τσαρουχάς - Πάνος Κανακάρης

* * *

Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού φίλου, και συναγωνιστή μου ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως.

Ο κουμπάρος του

* * *

Φωτ.

Στις 23 Γενάρη έκλεισαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» ο πατέρας μας ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΡΟΣ, ο οποίος στάθηκε πάντα όρθιος στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα του. Υπήρξε ακατάβλητος και αταλάντευτος αγωνιστής για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Σπύρος Τόγιας
Σπύρος Τόγιας
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γεωργία και Γιώργος

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ Ακροναυπλιώτη, του αδελφού μου ΠΕΤΡΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ γραμματέα της ΕΠΟΝ Λάρισας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1947 από παρακρατικούς τρομοκράτες, του ανιψιού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα, της μητέρας μου ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΥ και του άλλου ανιψιού μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ (φωτογραφία), ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ευγενία Πολυχρονιάδη

* * *

Ο Μ. και Χ. Κουτσουρόπουλος πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δυτικής Πόλης Καλαμάτας στη μνήμη του πατέρα τους ΒΑΣ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

* **

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Χώρας Τριφυλίας, πολεμώντας τους Γερμανούς, καθώς επίσης στη μνήμη των αγωνιστών: ΧΡΗΣΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΓΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ, ο Ανδρέας Μούργος πρόσφερε 50 ευρώ στο Νομαρχιακό Παράρτημα Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) από τα Αρφαρά Μεσσηνίας, γεννήθηκε το 1917. Πέθανε στις 9 Φλεβάρη 2005 στη Μεθώνη Μεσσηνίας, όπου ζούσε.

Γιώργος Σερετάκης
Γιώργος Σερετάκης
Στη μνήμη του η γυναίκα του πρόσφερε 100 ευρώ στο Νομαρχιακό Παράρτημα Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ και ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΖΗΛΟΥ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Γιώργος Λεμονίδης

* * *

Μέλη του ΚΚΕ, οπαδοί και φίλοι του από τη Σέριφο προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Κυκλάδων, στη μνήμη των μεταλλωρύχων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της Σερίφου.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗ από το χωριό Τσαμαντά Θεσπρωτίας, ο οποίος κρατήθηκε στις φυλακές 13 χρόνια, από το 1946 ως το 1959, για την πατριωτική δράση του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του - τον Ιούνη 1999 - 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Η γυναίκα του: Ουρανία

Τα παιδιά και η εγγονή.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστριών: ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΑΥΡΑΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ με τις οποίες ήμασταν μαζί φυλακή και των: ΕΛΕΝΗΣ ΒΟΥΡΝΑ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥ, με τις οποίες ήμασταν μαζί εκτός από τη φυλακή και στον ΔΣΕ στον Ταϋγετο, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου.

Αλεξάνδρα Οικονομάκου Πλατατζή

* * *

Ελένη Καλογεροπούλου
Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτ.2

Πέρασαν πολλά χρόνια ατελείωτου πόνου και πίκρας από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ και ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ.

Στην άσβεστη μνήμη τους, η Τασία Τόγια πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Αθήνας, 90 ευρώ.


Γιάννης Βαπορίδης
Γιάννης Βαπορίδης

Κώστας Ζήρος
Κώστας Ζήρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ