Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Αντιδράσεις για την τσιμεντοποίηση

Την αντίδραση κατοίκων και φορέων του Χαλανδρίου έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει ένα κτίριο 55.000 τ.μ. που θα στεγάσει το υπουργείο Οικονομικών, στο μοναδικό ελεύθερο χώρο, στην αλάνα πίσω από το Νομισματοκοπείο (γήπεδο Απόλλωνα), και να εντάξει το έργο στις ΣΔΙΤ.

Κάτοικοι και φορείς της πόλης έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα με στόχο να παραμείνει η περιοχή χώρος πρασίνου με τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους, και μάλιστα αναβαθμισμένους, να αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες τα μέλη της Επιτροπής επισήμαναν πως οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή θα είναι καταστροφικές.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαστοράκης, εισηγητής της Επιτροπής, «ένας ελεύθερος χώρος 29 και πλέον στρεμμάτων, από τους ελάχιστους στην πόλη, πρόκειται να οικοδομηθεί και θα χαθεί για πάντα. Η εγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται σε μια περιοχή αποκλειστικά αμιγούς κατοικίας, με έλλειμμα ελεύθερων χώρων. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί γίνονται εκδρομές των γύρω σχολείων ή ότι εκεί κατέφυγαν οι γύρω κάτοικοι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων σεισμών».

Στην παρέμβασή της η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής της αγωνιστικής παράταξης «Χαλάνδρι - Αγωνιστική Πορεία» και δημοτική σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής, υπογράμμισε: «Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν φενάκη καθώς από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική κερδίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι ιδιώτες, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος δε θα αφήσουν ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης χωρίς τσιμέντο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ