Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Δηλώσεις Νικολιτσόπουλου μέσω του δικηγόρου του

Τον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου, επισκέφθηκε χτες ο Μάκης Τζίφρας, πληρεξούσιος δικηγόρος του εργατολόγου Χρήστου Νικολιτσόπουλου, ο οποίος ακόμα νοσηλεύεται στο «Αιγινήτειο», προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει ως μάρτυρα στην υπόθεση τη συνεργάτιδα του γραφείου Νικολιτσόπουλου, διδάκτορα του εργατικού δικαίου, Σοφία Δερμιτζάκη. Κατά τον Μάκη Τζίφρα η κατάθεση της Σοφίας Δερμιτζάκη είναι σημαντική επειδή μπορεί «να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης, ειδικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην 35χρονη, τον κ. Νικολιτσόπουλο, το MEGA και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ο Μ. Τζίφρας αναφερόμενος στον εντολέα του δήλωσε επίσης: «Ο κ. Νικολιτσόπουλος ουδέποτε ζήτησε, διαπραγματεύτηκε ή έλαβε χρήματα ή οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα από τον κ. Ζαχόπουλο για λογαριασμό του ή για λογαριασμό της 35χρονης. Οσον αφορά το ζήτημα για τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Νικολιτσόπουλος δεν πήγε την 35χρονη στο MEGA, δε ζήτησε και ουδέποτε συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί οπτικό υλικό από την προσωπική ζωή του κ. Ζαχόπουλου. Το αυτό ισχύει και για την επίσκεψή τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ουδείς θα μας πείσει ότι ο κ. Νικολιτσόπουλος αποπειράθηκε να δημοσιοποιήσει διά του Mega ή διά της κ. Τρέμη προσωπικά δεδομένα του κ. Ζαχόπουλου».

Στο μεταξύ, έως την Παρασκευή αναμένεται να γίνει το άνοιγμα της δικογραφίας στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ενώ ο ανακριτής ενδεχομένως στείλει κλήσεις σε κατηγορουμένους την ερχόμενη βδομάδα, πριν ακόμα καταθέσει σε αυτόν ο Χρήστος Ζαχόπουλος, εάν διαπιστωθεί ότι η κατάθεση καθυστερεί για λόγους υγείας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μετάβασης του ανακριτή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του Ζαχόπουλου.

Χτες κατέθεσε συμπληρωματικά στον ανακριτή ο Γιάννης Πιερουτσάκος, πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, στον οποίο φέρεται να είχε απευθυνθεί η προφυλακισμένη 35χρονη για την πρόσληψή της στο δημόσιο. Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών παραδίδονται στα χέρια του ανακριτή τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πληροφορίες λένε ότι δεν προέκυψε κάτι πολύ σημαντικό από τις τελευταίες κλήσεις του Ζαχόπουλου και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, ενώ μόλις χτες άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο του Θέμου Αναστασιάδη, κάτι που και ο ίδιος έχει ζητήσει, προκειμένου να αποδείξει ότι ουδέποτε συνομίλησε με τον Ζαχόπουλο και πολύ περισσότερο λίγο πριν ο τελευταίος αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, όπως έχει γράψει σχετικά η εφημερίδα του Μάκη Κουρή ΤΟ ΠΑΡΟΝ, τον οποίο έχει ήδη μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τις επόμενες, πάντως, μέρες ενδέχεται να κληθούν νέοι μάρτυρες και ίσως να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν ήδη βρεθεί στην Ευελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ