Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Στα δικαστήρια πάλι σήμερα για τις χαφιεδοκάμερες

Στα δικαστήρια του Πειραιά και για πολλοστή φορά σέρνεται και πάλι σήμερα ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, για φθορά σε κάμερες παρακολούθησης στην πόλη της Νίκαιας. Στις 22 του περασμένου Γενάρη, ο δήμαρχος Νίκαιας δικάστηκε πάλι με την ίδια κατηγορία και μηνυτή τότε το ΥΠΕΧΩΔΕ και αθωώθηκε ομόφωνα. Τώρα η δίκη επαναλαμβάνεται με μηνυτή την εταιρεία ΑΚΤΩΡ που είχε αναλάβει την τοποθέτηση των καμερών.

Υπενθυμίζουμε πως το Γενάρη του 2004 η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας μαζί με κατοίκους και μαζικούς φορείς της πόλης, σε μια συμβολική πολιτική πράξη, απενεργοποίησαν κάμερες παρακολούθησης που στήθηκαν στη Νίκαια, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας επισημαίνει πως «συνεχίζει σταθερά στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού» και πως «παρά τη δικαστική τρομοκρατία συνεχίζει μαζί με το λαό της πόλης και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα την πάλη ενάντια σε κάθε κρατική καταστολή, την πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας». Παράλληλα, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9 σήμερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ