Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Δώστε λύση «εδώ και τώρα»

Με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει για τα χρήματα που δεν κατέβαλε στις απαιτούμενες προθεσμίες στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Αγχιάλου του Ν. Μαγνησίας. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου Ν. Μαγνησίας υλοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού. Την περίοδο 1999-2000 με την έγκριση της ΓΓ Αθλητισμού εγκρίθηκαν 27 προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού. Για τα προγράμματα αυτά προσλήφθηκε το απαραίτητο προσωπικό, γυμναστές και ένας διοικητικός υπάλληλος.

Με το καθεστώς που εφαρμόζει η ΓΓ Αθλητισμού, τα προγράμματα που εγκρίνονται είναι συγχρηματοδοτούμενα και το ποσό της εγκριθείσας χρηματοδότησης καταβάλλεται στον Αθλητικό Οργανισμό σε τρεις δόσεις. Την 1/10/1999 το 20%, στο μέσο υλοποίησης του προγράμματος το 50% και η γ΄ δόση, δηλαδή το 30% του συνολικού ποσού με τη λήξη των προγραμμάτων, την 15η Ιουνίου 2000.

Η ασυνέπεια της ΓΓΑ να καλύψει τις παραπάνω υποχρεώσεις της έφερε τον Αθλητικό Οργανισμό σε τρομερά οικονομικά αδιέξοδα, αφού έως τώρα δεν έχει δοθεί ούτε η α΄ δόση.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να μην έχουν πάρει οι γυμναστές όλες τις αποδοχές που δικαιούνται, το ΙΚΑ να έχει επιβάλει πρόστιμο για το εκπρόθεσμο της καταβολής των εισφορών κ.ά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός γιατί η ΓΓ Αθλητισμού δεν κατέβαλλε εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα χρήματα στον Αθλητικό Οργανισμό Ν. Αγχιάλου και τι μέτρα θα πάρει ώστε να καταβληθούν άμεσα οι δόσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ