Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Αίσιο τέλος με Φερούζεμ

Ουσιαστικό και αίσιο για την ΑΕΚ τέλος δόθηκε χτες στο... σίριαλ «Φερούζεμ» (σ.σ. το παρατσούκλι του). Η ΦΙΦΑ μ' έγγραφό της στην ΕΠΟ επιτρέπει την έκδοση προσωρινού δελτίου στον ποδοσφαιριστή. Η εκκρεμότητα υφίστατο γιατί η πρώην ομάδα του, Σοσιεδάδ Εσπορτίβα Παλμέιρας, υποστήριζε ότι ο παίκτης δεν ήταν ελεύθερος. Επιχείρημά (;) της ότι το συμβόλαιο δεν έληγε 28/6 αλλά 17/10, γιατί ο Φερούζεμ απουσίαζε με την Εθνική Βραζιλίας 111 μέρες. Στην επιστολή (την οποία υπογράφει ο Τζιανπάολο Μοντενέρι, επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας), αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μετά από την πρώτη εξέταση των στοιχείων η FIFA θεωρεί ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έληξε στις 28.06.2000, εξουσιοδοτεί την ΕΠΟ να εκδώσει στον Ροντρίγκο Λασέρδα Ράμος προσωρινό δελτίο μέχρις ότου της αποσταλεί το γνήσιο Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βραζιλίας και καλεί το σύλλογο ΑΕΚ να έρθει σε επαφή με τον σύλλογο Παλμέιρας για το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης που θα του καταβάλει για την προπόνηση, πρόοδο και ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή. Σε περίπτωση κατά την οποία οι δύο σύλλογοι δε συμφωνήσουν στο ύψος της αποζημίωσης τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Ειδική Επιτροπή της για την οριστική της διευθέτηση».

  • Μπορεί ο Γιάννης Κόλλιας από προχτές να μην αποτελεί τεχνικό της Εθνικής Ελπίδων, αφού αντικαταστάθηκε από τον Α. Μιχαλόπουλο, παρ' όλα αυτά (για τελευταία φορά) επέλεξε διεθνείς για δύο προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κάλεσε τους Κοτσόλη, Αναστασόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σεϊταρίδη, Γήττα, Χαραλαμπάκη, Λουμπούτη, Θεοδωρίδη, Χαριστέα, Πήλιουρα, Κουλουχέρη, Καζαντζή, Ταβλαρίδη, Κυριαζή, Πιττό, Μπερνεάνου, Νάστο, Κάππο, Ταραλίδη, Λιούρδη, Πρίττα, Κατσουράνη, Πάσιο.
  • Η ΟΥΕΦΑ κάλεσε τους 15 γενικούς γραμματείς των χωρών- μελών της που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και τους γενικούς γραμματείς των συνδεδεμένων με την ΕΕ χωρών-μελών και της Ελβετίας, να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 19.09.2000 στα γραφεία της στη Νιόν, με θέμα το σύστημα των μεταγραφών και τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής προς τις κυβερνήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ