Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το σημαντικό, κρίσιμο και καίριο ζήτημα της Ενέργειας, ένα ζήτημα επίκαιρο, αλλά και με μακροπρόθεσμη αξία, συζητήθηκε χτες στο πλαίσιο της ημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Εξελίξεις και τάσεις στον τομέα της Ενέργειας και η πρόταση του ΚΚΕ στον αντίποδα των επιλογών της αστικής τάξης», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Αντικείμενο της ημερίδας, όπως σημείωσε και κατά το άνοιγμα των εργασιών η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι η προβολή και δημόσια συζήτηση των θέσεων του ΚΚΕ στο ζήτημα της Ενέργειας, σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας τομέα της οικονομίας», σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική.

Την ημερίδα «άνοιξε» η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη σύνδεση του θέματος με το πεδίο της οικονομίας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αναλυτικά παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία ανάπτυξης των θέσεων τόσο της κυβέρνησης, όσο και ενεργειακών και επιστημονικών φορέων. Στις θεματικές τοποθετήσεις εξετάστηκαν τα ζητήματα του στρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού, των συνεπειών από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, των παρεμβάσεων στις εργασιακές σχέσεις. Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις για το ζήτημα της διαμόρφωσης των τιμών του πετρελαίου, του πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας, αλλά και για τον διεθνή ενεργειακό «πόλεμο». Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

Στην κατάμεστη αίθουσα, από νέους, εργαζόμενους, επιστήμονες, και εκπροσώπους από ένα πλήθος φορέων, αναδείχτηκαν τόσο η σημασία του θέματος, όσο και η αξία της πρωτοβουλίας του Κόμματος που αναγνωρίστηκε από όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ