Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τρεις στρατηγοί νεκροί

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ελικόπτερο με οκτώ στρατιωτικούς συνετρίβη χτες στο βορειοδυτικό Πακιστάν στην περιοχή του Νότιο Ουαζιριστάν, λόγω μηχανικής βλάβης. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις στρατηγοί, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Τζαμίντ Σουλτάν, στρατιωτικός διοικητής της περιοχής Κοχάτ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι μαχητές στις περιοχές των φυλών που φέρονται να πρόσκεινται στους Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για παύση των εχθροπραξιών με την πακιστανική κυβέρνηση, που υποστήριξε ότι προετοιμάζεται για ειρηνευτικές συνομιλίες με τους «εξτρεμιστές», που ζουν στις σχεδόν «αυτοδιοικούμενες» περιοχές των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Οσον φορά την πολιτική σκηνή της χώρας, που οδεύει προς τις εκλογές της 18ης Φλεβάρη, πρώτο θέμα εξακολουθεί να είναι η δολοφονία της ηγέτιδος του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ), Μπεναζίρ Μπούτο, καθώς σύμφωνα και με ανακοίνωση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων, της Σκότλαντ Γιαρντ, μέχρι αύριο θα παραδοθεί η έκθεσή τους για το θάνατό της. Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες κλήθηκαν από τον Πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ, για να σταματήσει η αμφισβήτηση των ακριβών αιτίων του θανάτου της Μπ. Μπούτο, δεδομένου ότι αφέθηκαν και σαφείς αιχμές εναντίον του καθεστώτος του πρώην στρατηγού, ότι υπέθαλψε το έγκλημα και επιχείρησε να καλύψει τους δράστες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ