Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Ανησυχίες» για την εκτόξευση πυραύλου του Ιράν

ΜΟΣΧΑ.--

Η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, που πραγματοποίησε το Ιράν την περασμένη Δευτέρα και προορίζεται να θέσει σε τροχιά τον πρώτο ερευνητικό δορυφόρο της χώρας, ενισχύει τις ανησυχίες της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Λοσιούκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ρία Νόβοστι». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη δημιουργία ενός τέτοιου όπλου φυσικά ανησυχεί εμάς και άλλους. Ακόμα περισσότερο εφόσον προκαλεί υποψίες προς το Ιράν για την ενδεχόμενη επιθυμία του να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο».

Αμεση ήταν η αντίδραση από τις ΗΠΑ, που χαρακτήρισαν το γεγονός «ατυχές» και πρόσθεσαν ότι θα κατορθώσει μονάχα να απομονώσει περαιτέρω την Τεχεράνη. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ιράν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα και οι πρόοδοι της χώρας στη βαλλιστική τεχνολογία δε θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του Γενάρη τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία) και η Γερμανία συμφώνησαν ομόφωνα σε σχέδιο απόφασης που προβλέπει επέκταση των υπαρχουσών κυρώσεων στο Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ