Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αξιώνουν απελευθέρωση των οργανικών συνθέσεων

Εμφανίστηκαν προκλητικοί στη χτεσινή συνάντηση για τη Συλλογική Σύμβαση, προτείνοντας «αυξήσεις» 3%

Η προκλητικότητα των ακτοπλόων εφοπλιστών, η οποία ξεπερνάει κάθε όριο και τροφοδοτείται από την αντιλαϊκή πολιτική και τη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΠ της ΠΝΟ, απειλεί για μια ακόμη χρονιά να πλήξει βασικά δικαιώματα των ναυτεργατών, όπως φάνηκε και από τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2008 για τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Χτες, στη διάρκεια διαπραγματευτικής συνάντησης της διοίκησης της ΠΝΟ με την Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, οι εφοπλιστές, αφού πρότειναν ποσοστό αύξησης μόλις 3%, επανέφεραν τις κατάπτυστες θέσεις τους, τις οποίες έχουν διατυπώσεις και γραπτώς για την «κατάργηση του αναχρονιστικού ΠΔ 177/74 (σ.σ. που καθορίζει τις οργανικές συνθέσεις) και της υποχρεωτικής δεκάμηνης απασχόλησης των πληρωμάτων».

Με απλά λόγια, αξιώνουν την απελευθέρωση των ήδη ανεπαρκών οργανικών συνθέσεων, να καθορίζουν αυτοί σύμφωνα με τις ορέξεις τους τον αριθμό του πληρώματος, να απολύουν τους ναυτεργάτες όποτε θέλουν, ακινητοποιώντας ταυτόχρονα τα ακτοπλοϊκά πλοία ανάλογα με τα συμφέροντά τους και όχι τις ανάγκες των νησιών.

Μετά την προχτεσινή τοποθέτηση των μεγαλοεργοδοτών και βιομηχάνων στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΕΓΣΣΕ, οι χτεσινές προκλητικές αξιώσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων είναι ενιαία σε στεριά και θάλασσα και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, καλούν τους ναυτεργάτες με αποφασιστικότητα να δώσουν τον αγώνα της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας στις 13 Φλεβάρη με το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν τα δύο σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ