Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ανακωχή στον πόλεμο συμφερόντων

Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί της κυβέρνησης σπεύδουν να δηλώσουν τη στήριξή τους στην πρόεδρο της «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου, μετά την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών. Με αυτό τον τρόπο και οι δύο πλευρές επιχειρούν να αποκλιμακώσουν την ένταση των τελευταίων ημερών και να παραπέμψουν τη λύση των διαφορών μετά τους αγώνες του Σίδνεϊ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το τέλος ενός ακόμα επεισοδίου στο σίριαλ της τεράστιας κόντρας των οικονομικών συμφερόντων, που επιδιώκουν να αποσπάσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κομμάτια από την πίτα των τρισεκατομμυρίων που θα μοιραστούν, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας επανέλαβε ότι η κ. Αγγελοπούλου «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για επιλογή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Ακόμα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στο πρόσωπο της προέδρου έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Με τη σειρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι στηρίζει την πρόεδρο του οργανισμού «Αθήνα 2004» και ανέφερε ότι η Επιτροπή και οι αθλητές εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας, υπηρετώντας και προβάλλοντας την ιδέα και τις αξίες του ελληνισμού. «Η υποστήριξή μου προς την κ. Αγγελοπούλου», δήλωσε ο κ. Λαλιώτης, «είναι δεδομένη, διότι ο Αθήνα 2004 έχει επιδείξει δυναμισμό, σχέδιο δράσης και αποτέλεσμα». Χαρακτήρισε επίσης άριστες τις σχέσεις τους και γόνιμη και αποτελεσματική τη συνεργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος είχε αναφερθεί στη... μακροχρόνια φιλία του με τη Γ. Αγγελοπούλου, μία μέρα μετά την ακύρωση του ταξιδιού του για το Σίδνεϊ και τις διαρροές για τις προκλητικές αμοιβές στελεχών της «Αθήνα 2004»...

  • Και η πολυεθνική εταιρία «ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ» είναι ένας ακόμη (o 9ος) παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η συμφωνία υπογράφηκε προχτές στο Σίδνεϊ. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι η «Μακ Ντόναλντς», η «Κόκα - Κόλα», η «Κόντακ», η «ΣΕΜΑ» (εταιρία πληροφορικής), το περιοδικό «Τάιμς - Σπορτς Ιλουστρέιτιντ», η ασφαλιστική εταιρία «Τζον Χάνκοκ», η εταιρία «VISA» και η εταιρία ηλεκτρονικών ειδών «ΣΑΜΣΟΥΝΓΚ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ