Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νεανικό δυναμικό «παρών»

Σήμερα  η τιμητική εκδήλωση για τον κομμουνιστή αγωνιστή Κ.Λουλέ στην κεντρική εξέδρα στις 8.45 μμ

Με το σύνθημα της νιότης «Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση», ξεκίνησαν χτες, στο Κηποθέατρο, οι τριήμερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Λάρισα. Οι νέοι και οι νέες του νομού, έδωσαν το «παρών» τους στο ξεχωριστό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, και δήλωσαν τη θέλησή τους να ακολουθήσουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σήμερα στις 9.30 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική εξέδρα ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χτες μίλησε ο Σωκράτης Παπαδόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε: «Αυτοί που κυβερνούν σήμερα και οι υποστηρικτές τους, είναι που με τους νόμους τους και την πολιτική τους πετάνε τους μαθητές έξω από τα σχολεία, μεγαλώνουν την ανεργία και μας οδηγούν με τα σεμινάρια και τα ελαστικά ωράρια, στον εργασιακό μεσαίωνα. Η νεολαία μπορεί να διεκδικήσει για λογαριασμό της ένα άλλο μέλλον. Να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο το λαό για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία σοσιαλιστική».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Καλούμε τον κάθε νέο, να δώσει μαζί μας αυτή τη μάχη, να βρει τη διέξοδο μέσα από τη συλλογική, οργανωμένη δράση. Ο μοναχικός αγώνας δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η δύναμή μας είναι στην ενότητά μας. Ολοι μαζί μπορούμε. Καλούμε κάθε νέο, κάθε νέα, να ενταχθεί στις γραμμές της ΚΝΕ, να νιώσει την ομορφιά της οργανωμένης συλλογικής πάλης, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Χτες, επίσης, έγιναν: συζήτηση για τα ναρκωτικά, μεγάλη συναυλία με το συγκρότημα ΑΠΟΥΡΙΜΑΚ και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρισα είναι αφιερωμένες στον αείμνηστο κομμουνιστή Κώστα Λουλέ, και τιμητική εκδήλωση για τη ζωή και τη δράση του γίνεται σήμερα στις 8.45 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα, συζήτηση για την κοινωνική ασφάλιση, μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, γλέντι με την ορχήστρα «ΝΟΣΤΟΣ» και άλλα χορευτικά και ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα. Αύριο το πρωί θα γίνουν στο Κηποθέατρο αθλητικές εκδηλώσεις και το βράδυ μεγάλη συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου αύριο στο γήπεδο Αλκαζάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ