Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΥ
Σφυρηλατούμε την ενότητα

Στο ρόλο που καλείται να παίξει η πανελλαδική σύσκεψη των συνδικαλιστών στην Αθήνα, τόσο για τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και για τη συνέχεια, εστιάζει η συνδικαλίστρια

Αγωνιστικό σταθμό στην πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου χαρακτηρίζει την πανελλαδική σύσκεψη η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Γραμματείας του και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλάδων Ενδυσης της Αθήνας. «Σ' αυτή - τονίζει η συνδικαλίστρια - θα κατατεθεί ο μεστός απολογισμός ενάμιση χρόνου δράσης, που έδειξε στην εργατική τάξη ότι μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεσή της στα χέρια της, έδειξε ότι υπάρχει προοπτική, πως η ταξική ενότητα και πάλη είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος για την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της. Είμαστε σίγουροι ότι η σύσκεψη θα είναι και από την άποψη της συμμετοχής, αλλά και προβληματισμού, εμπειρίας και αγωνιστικής σφυρηλάτησης καθοριστική για το αγωνιστικό ταξικό ξεδίπλωμα της δράσης των εργαζομένων».

«Εμείς, σημειώνει η Χριστίνα Τσεντούρου, δε μιλάμε γενικά και αόριστα για τη δράση και τη συμμετοχή. Κεντρική γραμμή δράσης και συσπείρωσης του ΠΑΜΕ είναι το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Οι παρεμβάσεις του έχουν συσπειρώσει δεκάδες συνδικάτα, έχουν προβληματίσει θετικά συνδικαλιστές, έχουν ωθήσει στη δράση και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους εργαζόμενους.Η συγκροτημένη παρουσία εργατών και εργατριών από μεγάλα εργοστάσια και κλάδους, εργατών ιματισμού, αποκλειστικών νοσοκόμων, εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - μετά από πολύ καιρό - στις κινητοποιήσεις στις 20 Ιούλη και στις 24 Αυγούστου ήταν χαρακτηριστική.

Αυτή η παρουσία είναι αποτέλεσμα της γραμμής της ταξικής ενότητας, αλλά και της αντικειμενικής κριτικής στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ασκούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι σύλλογοι και συνδικαλιστές από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - σε περίοδο όξυνσης των προβλημάτων τους - απευθύνθηκαν στο ΠΑΜΕ για στήριξη, αλλά και συντονισμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλατιάς Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και συνδικαλιστών».

Το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει η συνομιλήτριά μας, «δε δηλώνει την αντίθεσή του μόνο φραστικά, αν και αυτό σήμερα έχει τη δική του αξία, όταν άλλοι συναινούν και σιωπούν μπροστά σ' αυτή την αντεργατική καταιγίδα. Εχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης. Αυτό το πρόγραμμα, χρειάζεται να γίνει υπόθεση χιλιάδων συνδικαλιστών, δεκάδων, εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Η σύσκεψη στις 23 Σεπτέμβρη, με τη συζήτηση και τις αποφάσεις της, φιλοδοξεί να βάλει τη σφραγίδα της όχι απλά στην επιτυχία ενός άμεσου προγράμματος δράσης, αλλά να βάλει τα θεμέλια ενός καλύτερου συντονισμού και στο μέλλον».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να διεκδικήσει φιλολαϊκές λύσεις (2005-06-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-11 00:00:00.0)
Ταξική αντεπίθεση από τους εργαζόμενους (2000-09-24 00:00:00.0)
Πρώτο καθήκον: Αντίσταση στο ΝΑΤΟ! (1999-04-15 00:00:00.0)
Αντίσταση στο σκλαβοπάζαρο των ΤΣΑ (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ