Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή Ααρχους χτες από την αστυνομία της Δανίας, κατηγορούμενοι πως προετοίμαζαν επίθεση εναντίον ενός από τους 12 σκιτσογράφους της εφημερίδας «Jyllands Posten», η οποία είχε δημοσιεύσει το 2005 τα σκίτσα του Μωάμεθ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, κατηγορούμενοι για κατασκοπία για λογαριασμό της Κίνας σε δύο διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν στρατιωτικά και βιομηχανικά μυστικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η μία υπόθεση αφορά την προμήθεια στην Κίνα εγγράφων για την άμυνα της χώρας που είχαν χαρακτηριστεί απόρρητα, και η δεύτερη για κλοπή και μεταβίβαση στην Κίνα εμπορικών μυστικών της «Boeing».

ΝΤΖΑΜΕΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Ανάπτυξη, Λουΐ Μισέλ, ζήτησε χτες δημόσια από τον πρόεδρο του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί «να κάνει το ηθικό καθήκον» και να απελευθερώσει όλους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που φυλάκισε εδώ και μέρες με αφορμή την πρόσφατη επίθεση των ανταρτών στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα...

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Λιβανέζοι εισαγγελείς απήγγειλαν χτες κατηγορίες κατά τριών αξιωματικών του στρατού και 16 στρατιωτών για το προ τριών βδομάδων θάνατο επτά διαδηλωτών στη διάρκεια διαμαρτυριών Σιιτών Μουσουλμάνων με αφορμή πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ