Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Με οδηγό τη φιλοδοξία της διαχείρισης

Δεν άργησε να τα «μαζέψει» ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις του για το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, χτες - και τρεις μόλις μέρες μετά το Συνέδριο του ΣΥΝ, απ' το βήμα του οποίου, λίγο πριν την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου, εξαπέλυε μύδρους εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδοτώντας έναν «σκυλοκαυγά» ανάμεσά τους - δήλωσε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ»: «Η αλήθεια είναι ότι με μπερδεύει ο πολιτικός λόγος του κ. Παπανδρέου. Είναι συμπαθής κατά τα άλλα πολιτικός, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω εύκολα πού μπορεί να κατατάξει κανείς τον πολιτικό λόγο του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ συνολικά».

Επιπρόσθετα, ήταν σαφής δηλώνοντας ότι ο ΣΥΝ θα έμπαινε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αν αυτό «μπορούσε να εξασφαλίσει ριζοσπαστικές αλλαγές, τομές και αναδιαρθρώσεις στη δομή του πολιτικού συστήματος». Στο σχήμα αυτό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνευρεθούν με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως ανέφερε σε μια διαδικασία αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων «είναι πιθανό να δούμε και το ΠΑΣΟΚ να έχει πολύ σημαντικά διλήμματα μπροστά του για το ποια γραμμή θα ακολουθήσει, αν θα συνεχίσει να ακολουθεί τη σημερινή γραμμή».

Σε μια δεύτερη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι οι φιλοδοξίες του κόμματός του φτάνουν μέχρι τη διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος, την αντιμετώπιση της κρίσης που αυτό αντιμετωπίζει σε πολιτικό επίπεδο, η οποία - όπως ανέφερε - αφορά στο «πολιτικό εργαλείο της μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης, αφορά τους θεσμούς, τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να δηλώσει ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά είναι και το ζήτημα της εξουσίας, «το ποιος έχει τελικά την εξουσία». Ερώτημα, στο οποίο ο ίδιος απάντησε αμέσως μετά, προς αποφυγή παρερμηνειών, αποσαφηνίζοντας ότι στόχος τους είναι οι μεταρρυθμίσεις και ένας «νέος πια θεσμικός καταστατικός χάρτης της χώρας, όπου θα ρυθμιστούν εκ νέου οι σχέσεις κράτους και κεφαλαίου, οι σχέσεις πολιτικής εξουσίας και οικονομικής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ