Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα στην ΕΕ

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αναφέρθηκε και στο πρόστιμο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την «Ολυμπιακή», τονίζοντας:

«Το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για οικονομική ενίσχυση της "Ολυμπιακής" την περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σημίτης, πράγμα που θεωρείται παράνομο.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε το εξής ζήτημα: Δεν αναγνωρίζουμε και δεν έχουμε αναγνωρίσει μάλλον ως Κόμμα κανένα δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να έχει γνώμη για το πώς η εκάστοτε κυβέρνηση, το κράτος ενισχύει ή δεν ενισχύει την "Ολυμπιακή".

Τουλάχιστον στη δική μας τη συνείδηση, και έτσι πρέπει να είναι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, μια τέτοια καταδίκη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, ανεξάρτητα από την κριτική που κάνουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται και πώς χειρίστηκε, και η συγκεκριμένη κυβέρνηση και η σημερινή, την υπόθεση της "Ολυμπιακής".

Ας τα δουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι πολλές φορές μέσα στη Βουλή, εδώ θα ήθελα να κάνω και μια συγκεκριμένη αναφορά, γιατί περισσότερο εκεί το ακούμε από το Συνασπισμό, ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει περιοριστικές πολιτικές", "κάνει υποδείξεις", "δεν έχει μια τέτοια ακραία πολιτική", "ο χειρισμός είναι θέμα των κυβερνήσεων". Να το σκεφτούν όλοι εκείνοι που προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για τη βελτίωση της ζωής του λαού, για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν οι εναλλακτικές λύσεις είναι φιλολαϊκές, τότε αυτές θα έρθουν σε σύγκρουση όχι με τα Ευρωδικαστήρια, αλλά με τις συνολικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν οι εναλλακτικές λύσεις δε συναντήσουν την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης δε σημαίνει τίποτε άλλο, παρά το ότι δεν είναι εναλλακτικές λύσεις».

Οταν λίγο αργότερα, η Αλ. Παπαρήγα έλαβε γνώση του ύψους του προστίμου δήλωσε:

«Το παιχνίδι σήμερα και αύριο θα παιχτεί ως εξής στη Βουλή: Τι είδους υποστήριξη, ας πούμε, της ελληνικής πλευράς υπήρχε στο δικαστήριο. Εκεί θα τσακωθούν. Πήγε, ας πούμε, καλός δικηγόρος, έστειλες όλα τα στοιχεία, πήγες παθητικά, τα κράτησες κρυφά.

Εμείς το ξεκαθαρίζουμε δεν αναγνωρίζουμε κανένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και ούτε θα μπούμε στη λογική, ούτε μπορούμε να ξέρουμε πώς έγινε η τυπική δικαστική πλευρά. Εμείς θεωρούμε ότι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε δούλεψαν για να μπει το πρόστιμο, δεν επιδίωξαν το πρόστιμο.

Το πρόβλημα πού βρίσκεται; Στο γεγονός ότι κινήθηκαν με το υποδεκάμετρο με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις οποίες βεβαίως έχουν στηρίξει, τις έχουν υπογράψει, δεν επιβλήθηκαν παρά τη θέλησή τους ή εν αγνοία τους. Αυτό είναι το θέμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορκοι πίστης στην ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό (2007-11-25 00:00:00.0)
Εναλλακτική εκμετάλλευση (2005-10-18 00:00:00.0)
Προειλημμένη παρέμβαση διευκόλυνσης των πολυεθνικών (2005-09-15 00:00:00.0)
Νέο πλήγμα στην «Ολυμπιακή» (2005-09-02 00:00:00.0)
Κόψτε της τον «τσαμπουκά»! (2004-06-13 00:00:00.0)
Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τον Ρέστη (2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ