Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα για προβλήματα σχολικής στέγης

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βασίλης Φλωρίδης. Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται τα μαθήματα σε ορισμένα σχολεία και εάν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, προκειμένου, αν προκύψουν, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε συγκεκριμένα προβλήματα σχολείων των Πεύκων, του Χορτιάτη, αλλά και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε αίθουσες κάτω από σωλήνες αποχέτευσης, χωρίς να βλέπουν φως και να έχουν πρόσβαση σε έξοδο κινδύνου σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς ή σεισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διάφορων σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ