Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Η ελληνική κυβέρνηση να πει «όχι» στην απόσχιση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε χτες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, υπογραμμίζοντας:

«Η Σερβία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να καταγγείλει και να ζητήσει καταδίκη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε ανύποπτο χρόνο εδώ και χρόνια, βλέποντας την κατάσταση, έχει τοποθετηθεί εναντίον της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από τη Δημοκρατία της Σερβίας, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την ελληνική κυβέρνηση να πει "όχι", ανεξάρτητα από το αν καθορίζει η ελληνική κυβέρνηση το συνολικό αποτέλεσμα.

Και πρόσφατα, με ανακοίνωσή μας, ζητήσαμε η ελληνική κυβέρνηση να μην τολμήσει, να το πω έτσι, να συμμετάσχει στη στρατιωτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, γιατί λέγεται και κάτι τέτοιο, για να τηρηθεί, υποτίθεται, η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Απ' όσο ενημερώθηκα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα σκοπεύει να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Εξωτερικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου και να υπάρχει άμεση ενημέρωση από την υπουργό Εξωτερικών, από την κυβέρνηση. Συνειδητοποιούμε όλοι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα, μπορεί να επιταχυνθούν αρνητικές εξελίξεις, που δεν είναι απλώς αρνητικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά περιέχουν το στοιχείο της ανάφλεξης, της σύγκρουσης με αλυσιδωτές συνέπειες για τα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ