Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νεκρός βρέθηκε στην κατοικία του στο Λονδίνο, ο Γεωργιανός επιχειρηματίας και αντίπαλος του Μιχαήλ Σαακασβίλι στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Γεωργίας, Μπάντρι Παταρκατσισβίλι, και σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε άλλες τρεις προκριματικές αναμετρήσεις για τους Δημοκρατικούς (Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον και Μέριλαντ) επικράτησε ο Μπάρακ Ομπάμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Συνολικά ο Ομπάμα συγκεντρώνει 1.223 εκλέκτορες έναντι 1.198 της Κλίντον.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ισχυρές αεροπορικές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή Τάριν Κόουτ του Αφγανιστάν είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων φερόμενων μαχητών «Ταλιμπάν», ανακοίνωσε χτες στρατιωτικός αξιωματούχος της χώρας.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ο νέος ηγέτης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) Τζέικομπ Ζούμα προσέφυγε χτες στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής κατά πρόσφατης δικαστικής απόφασης που επιτρέπει σε κατασχεθέντα έγγραφα να χρησιμοποιηθούν εναντίον του σε υπόθεση διαφθοράς.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η υποτίθεται «ουδέτερη» γαλλική κυβέρνηση στην ένοπλη κρίση που μαστίζει χώρες της Κεντρικής Αφρικής παραδέχτηκε χτες ότι γαλλικά αεροπλάνα μετέφεραν πυρομαχικά -μεταξύ άλλων - λιβυκής κατασκευής για λογαριασμό του τσαντιανού στρατού λίγο μετά την έναρξη επίθεσης που έκαναν αντικυβερνητικές ανταρτικές οργανώσεις στις αρχές του μήνα.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σήμερα ανακοινώνει ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν τα βασικά μέρη της πολιτικής συμφωνίας συμφιλίωσης που υπεγράφη χτες μεταξύ κενυατικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μπους ανακοίνωσε ότι στέλνει τις προσεχείς μέρες στην Κένυα την υπουργό Εξωτερικών Κ. Ράις.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε χτες ο επίσημος πληθωρισμός στη Ζιμπάμπουε που ανήλθε το Δεκέμβρη στο 66.000% από 26.000% που ήταν τον περασμένο Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ