Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε νοιάζονται για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του κληρωτού οπλίτη!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης με αφορμή την τρίτη αυτοκτονία στρατιώτη μέσα σε 2 μήνες

Αλλος ένας φαντάρος αφαίρεσε τη ζωή του προσθέτοντας το όνομά του στο μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων στον Ελληνικό Στρατό. Ο αυτόχειρας υπηρετούσε σε στρατόπεδο του Δήμου Σαπών στο Νομό Κομοτηνής. Πριν από μία βδομάδα άλλος ένας φαντάρος σε στρατόπεδο στο Δορίσκο, μεταξύ Φερών και Αλεξανδρούπολης, αφαίρεσε τη ζωή του.

Με αφορμή την τρίτη αυτοκτονία στρατιώτη μέσα σε 2 μήνες, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανιχνεύει τις αιτίες και το χαρακτήρα του στρατού που έχουν φτιάξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προτρέπει: «Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να νιώσουν τη δύναμη του λαού και της νεολαίας!».

Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ τονίζεται αναλυτικά:

«Η 3η κατά σειρά αυτοκτονία στρατιώτη μέσα σε 2 μήνες αναδεικνύει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα.

Το χέρι των αυτόχειρων οπλίζουν:

  • Οι παντελώς ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και στρατωνισμού σε κτίρια που χτίστηκαν πριν 50 χρόνια σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς τις στοιχειώδεις ανέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπηρεσίες και τις άδειες-εξόδους στην παραμεθόριο.
  • Η παντελής έλλειψη μορφωτικών, πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων στις μονάδες -ακόμα και η απαγόρευσή τους.
  • Η συμπεριφορά αξιωματικών που εκπαιδεύονται για να τσαλαπατούν την ατομική αξιοπρέπεια και να καταργούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των φαντάρων.
  • Η παντελής αδιαφορία του Στρατού για άτομα που τυχόν χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.
  • Η διόγκωση των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας με τα έξοδα του φαντάρου, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για ό,τι ακολουθεί τη θητεία.

Αυτός ο Στρατός είναι δημιούργημα και καμάρι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο Στρατός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους, που έχει "ευαγγέλιο" τις επιταγές και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ για αποστολές εκτός συνόρων και επάνδρωση του μισθοφορικού στρατού.

Στις "έγνοιες" τους δε χωράνε η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια του κληρωτού οπλίτη, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά.

Οι αυτοκτονίες, οι τραυματισμοί, τα θανατηφόρα ατυχήματα-εγκλήματα θα αυξάνονται στα στρατόπεδα όσο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δε θα νιώθουν την πίεση και τη δύναμη που έχουν ο λαός και η νεολαία. Ποτέ δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της καμιά στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Ολες οι περιπτώσεις μπαίνουν στο συρτάρι με τη δικαιολογία ότι "διενεργείται έρευνα".

Τα προβλήματα δε θα τα λύσουν αυτοί που τα δημιουργούν.

Θα λυθούν μόνο με διεκδίκηση μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα.

Για όσα συμβαίνουν στα στρατόπεδα να καρπωθούν τις ευθύνες τους τα κόμματα του δικομματισμού.

Λαός και νεολαία να τους εγκαταλείψουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ