Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Υποκρισία, ψέμα, κινδυνολογία, τρομοκρατία και αμνησία». Τις 5 αυτές λέξεις χρησιμοποίησε χτες στη Βουλή η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να περιγράψει τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτες στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό, που έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Εμείς αναγνωρίζουμε μια κοινωνική αλληλεγγύη», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας έτσι το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα της λεγόμενης «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, «την κοινή δράση, τη σύμπνοια, την ενότητα δράσης των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς με ενιαίους στόχους πάλης και με έναν αντίπαλο». Αυτή η αλληλεγγύη τόνισε πρέπει να αντιπαρατεθεί στην υφιστάμενη «διαιρετική και διασπαστική πολιτική», που έχει στόχο «το γκρέμισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω» των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ταυτισμένοι πλήρως στους βασικούς άξονες της (αντι)ασφαλιστικής τους πολιτικής εμφανίστηκαν χτες ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός κινδυνολόγησε υποστηρίζοντας ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα περιορισμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Παράλληλα επιχείρησε να παρουσιάσει ως καινοτομία την ίδρυση «Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών».

Την πατρότητα της πρότασης αυτής διεκδίκησε ο Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «ευχαριστούμε» την κυβέρνηση που το υιοθετεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού Νόμου Ρέππα και συμφώνησε στην ανάγκη για την «αναμόρφωση» των βαρέων και ανθυγιεινών. Προκειμένου όμως να καλύψει την πολιτική σύμπνοια κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση προς το ΚΚΕ λέγοντας ότι «δεν περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία» για την αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ