Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ελεύθερη αγορά

«Θέλει δε θέλει ο καταναλωτής τον χορεύει η ακρίβεια αυτές τις μέρες με την άγρια υπόκρουση του βοριά που όχι τ' αρνάκια αλλά τις τσέπες παγώνει. Χλευάζει η ακρίβεια ακούγοντας τις φαιδρές θεωρίες για το τανγκό (...) και ιδού τα στοιχεία για τον καλπασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης: Από τα 60 λεπτά το λίτρο πριν από 15 μέρες ανέβηκε στα 66 λεπτά την περασμένη εβδομάδα και τις τελευταίες μέρες πήδηξε στα 72 λεπτά το λίτρο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το εμπόριο

«Τα καταστήματα της γειτονιάς έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρό τους οι μεγάλοι του λιανεμπορίου τροφίμων. Το πλεονέκτημά τους έναντι των ανταγωνιστών τους, που είναι τα παραδοσιακά μίνι μάρκετ ή μπακάλικα και μανάβικα είναι ότι οι τιμές σε αρκετά από αυτά είναι έως και κατά 10% χαμηλότερες» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Τα πτυχία χωρίς ένσημα

«Υπό καθεστώς αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας βρίσκονται οι πτυχιούχοι των ελληνικών πανεπιστημίων, ακόμη και επτά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Ενας στους τρεις δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερή εργασιακή σχέση, ενώ ένας στους τέσσερις απασχολείται σε εργασία που δε σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών του. Αποτέλεσμα είναι πολλοί από τους σημερινούς πια 30άρηδες να μένουν μαζί με τους γονείς τους, αφού δεν μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και να αποκτήσουν της δική τους οικογένεια» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Και η ανασύνθεση της «αριστεράς»

«Είναι απαράδεκτο ο Κ. Σημίτης που κράτησε σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους οδηγώντας τους με αυτό τον τρόπο σε δικηγόρους να μέμφεται τώρα συνδικαλιστικές οργανώσεις» (ο Πολυζωγόπουλος για τον Σημίτη / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ