Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Εκκενώθηκαν παιδικοί σταθμοί που κινδυνεύουν από σεισμό

Αμέσως μετά το σεισμό στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το προσωπικό των παιδικών σταθμών, συνεδρίασε το δημοτικό βρεφοκομείο και αποφάσισε την άμεση εκκένωση τριών παιδικών σταθμών σε Πετράλωνα και Ακαδημία Πλάτωνος

Τρεις ακόμη παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων έπαψαν να λειτουργούν λόγω επικινδυνότητας σε περίπτωση σεισμού. Αγνωστο παραμένει το πού θα μεταφερθούν τα περίπου 85 παιδιά που φιλοξενούνταν σε αυτούς. Πρόκειται για τους 10ο (οδός Αιολέων) και 7ο (οδός Κυκλώπων) στα Ανω Πετράλωνα και τον 4ο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο οποίος είναι για παιδιά βρεφικής ηλικίας.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις αυτοί παιδικοί σταθμοί περιλαμβάνονταν στο πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου ανέφερε ποιοι σταθμοί του δήμου της Αθήνας απειλούνται, πόρισμα το οποίο είχε αποκαλύψει ο «Ρ» την Κυριακή 27 Γενάρη.

Προχτές το μεσημέρι, αμέσως μετά το σεισμό στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το προσωπικό των παιδικών σταθμών, συνεδρίασε το δημοτικό βρεφοκομείο και αποφάσισε την άμεση εκκένωση των τριών παραπάνω παιδικών σταθμών, χωρίς ωστόσο να καθοριστεί κάποια λύση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που μένουν χωρίς σταθμό.

Χθες το πρωί, η διαμερισματική σύμβουλος με την «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Ηλέκτρα Σκουρτοπούλου, επισκέφθηκε τους δύο παιδικούς σταθμούς των Ανω Πετραλώνων και μίλησε με το προσωπικό αλλά και με γονείς. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν το φόβο ότι η «λύση» που θα βρεθεί θα είναι να συμπτυχθούν τμήματα σε άλλους παιδικούς σταθμούς και να στοιβαχτούν τα παιδιά σε μικρά και ακατάλληλα κτίρια.

Τα προβλήματα

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο σταθμός της οδού Αιολέων, «ο συνδυασμός της παλαιότητας του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού, με την ύπαρξη των γειτονικών πολυώροφων κτιρίων (...) έχει αυξημένη σεισμική τρωτότητα». Και δηλώνει: «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συνεχίζεται επί μακρόν μια τέτοια χρήση του κτιρίου που παρουσιάζει αυξημένη σεισμική διακινδύνευση. Επομένως, δεν είναι απαιτητή η άμεση εκκένωση του κτιρίου».

Για τον Παιδικό Σταθμό της οδού Κυκλώπων, αναφέρει ότι «το δεύτερο και το τρίτο κτίριο (σ.σ.: ο σταθμός αποτελείται από τρία στατικώς ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίρια) που βρίσκονται στο εσωτερικό του οικοπέδου παρουσιάζουν διάφορα στατικά προβλήματα. Προτείνεται η λήψη προστατευτικών μέτρων έως ότου είτε κατεδαφιστούν αμφότερα, είτε επισκευαστούν αναλόγως».

Τέλος, για τον σταθμό στην Ακαδημία Πλάτωνος, το πόρισμα δηλώνει ότι παρατηρήθηκαν κάποιες κατακόρυφες ρωγμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ