Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε περιοχές όπου σημειώθηκαν ζημιές από τους δύο ισχυρούς σεισμούς

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Μεσσηνίας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς το μεσημέρι της Πέμπτης έντασης 6,5 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η ζωή των κατοίκων επανέρχεται σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς, αφού 24 ώρες δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική, για τους σεισμολόγους, δόνηση.

Τα σχολεία του νομού παρέμειναν κλειστά για δεύτερη συνεχή μέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους από συνεργεία μηχανικών του ΟΣΚ. Προληπτικά δε λειτούργησαν και τα σχολεία σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Υπενθυμίζουμε πως οι κυριότερες ζημιές από τον ισχυρότατο σεισμό, προκλήθηκαν σε σχολεία της περιοχής Μεθώνης στη Μεσσηνία, ενώ μικρορωγμές είχαμε και σε σπίτια σε χωριά της νότιας Πυλίας.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Στην Κορώνη έκανε χτες περιοδεία αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας με επικεφαλής το γραμματέα Νίκο Κουτουμάνο. Ενημερώθηκαν από το δήμαρχο για την κατάσταση και επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο - Λύκειο και το κάστρο. Το κτίριο του σχολείου είναι κτισμένο απ' τη δεκαετία του '60 και έχουν πέσει σοβάδες απ' το σεισμό, ενώ τα πολλά προβλήματα του κάστρου - λόγω της ελλιπούς συντήρησης - έγιναν ακόμα περισσότερα. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, επίσης, το δημοτικό σχολείο του Χαροκοπιού το οποίο έχει υποστεί ρωγμές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στελέχη της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, έθεσαν το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Νομαρχίας η ΝΕ θα πραγματοποιήσει σχετική ημερίδα.

Ο Αρ. Δαμάλας στην παρέμβασή του τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι τα κριτήρια επιλογής των έργων που έχουν βάση το καπιταλιστικό κέρδος». Με βάση αυτό το κριτήριο, «δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση τα έργα αντισεισμικής, αλλά και αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης».

Η λύση και σ' αυτό το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Δ. Οικονομάκος, «δε θα έρθει ουρανοκατέβατη. Θα είναι αποτέλεσμα της μαζικής καθημερινής πάλης του λαού μας». Επιπλέον, κάλεσε τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων να κάνουν δική τους υπόθεση την αντισεισμική θωράκιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ