Κυριακή 17 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
«Οχι» στην απόσχιση από τη Σερβία

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανύποπτο χρόνο εδώ και χρόνια βλέποντας την κατάσταση είχε προειδοποιήσει και είχε τοποθετηθεί εναντίον της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από τη Δημοκρατία της Σερβίας. Ταυτόχρονα επισημαίνει τις αρνητικές εξελίξεις που συνεπάγεται καθώς σ' αυτές περιέχεται και το στοιχείο της ανάφλεξης και της σύγκρουσης με αλυσιδωτές συνέπειες για τα Βαλκάνια. Καλεί τον λαό να είναι σε επαγρύπνηση και να συμβάλει μαζί με τις αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της περιοχής στον αγώνα ενάντια στην αλλαγή συνόρων, για να φύγουν οι ξένοι στρατοί από τα Βαλκάνια.

Και αυτή τη στιγμή ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να πει «όχι» και να μην δεχτεί την «ανεξαρτησία» του Κοσσυφοπεδίου, ανεξάρτητα από το αν καθορίζει η ελληνική κυβέρνηση το συνολικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να μην συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που ετοιμάζεται για το Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε την Πέμπτη έκτακτη σύγκληση της Εξωτερικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου και να υπάρχει άμεση ενημέρωση από την υπουργό Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ