Κυριακή 17 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Θεσμοθετημένος αντικομμουνισμός

Επρεπε να 'σαστε από μια μεριά στη Βουλή αυτή την εβδομάδα σύντροφοι, να δείτε, ν' ακούσετε και να ζήσετε από κοντά το... μεγαλείο της καινούριας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Να δείτε, με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες και με καμιά προβολή από τα ΜΜΕ, την ΚΥΠ του 21ου αιώνα!!! Θα τολμούσα να πω μετά λόγου και νόμου γνώσεως και χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος ότι αυτό που ως τώρα, υπό προϋποθέσεις, ονομάζαμε παρακράτος, έρχεται και γίνεται κράτος εναντίον του λαού με τη βούλα. Είναι δε στη σύλληψή του το καινούριο (;) αυτό κατασκεύασμα τόσο γνώριμο, ειδικά στους κομμουνιστές, ώστε θύμισε χούντα πασπαλισμένη με αμερικανιές των φρέσκων σίριαλ. Εγινε συνάμα αφορμή για κάτι αντικομμουνιστικές κορόνες από τα παλικάρια του ΛΑΟΣ και τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ (Αμοιρίδης) ώστε να διαλυθούν κι οι τελευταίες αμφιβολίες για το ποιους φοβούνται οι κυρίαρχοι της εποχής.

Δε με φτάνει η στήλη, αλλά δυο τρία κραυγαλέα φίδια που έσκασαν απ' αυτό το αναστημένο προ πολλού αυγό φτάνουν για να καταλάβουν κι οι πέτρες πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ύπουλα πέτρινα χρόνια, που είναι τα τωρινά κι αυτά που 'ρχονται.

Η κακούργα ΚΥΠ μας λοιπόν, κρατάει το αρκτικόλεξο Ε.Υ.Π., μόνο που αποσαφηνίζει ότι το «Εθνική» (Υπηρεσία Πληροφοριών) αντιστοιχεί μόνον στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Αφού ρητά, η Υπηρεσία, θα υπερασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντα και αναλαμβάνει να σώζει τη χώρα από «βίαιη εσωτερική ανατροπή του πολιτεύματος». Ο εχθρός είναι εντός κι είναι εχθρός όποιος αντιστρατεύεται την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Ψηφίστηκε (!) η υποχρέωση των δημοσίων υπαλλήλων, των νομαρχιών, των ΟΤΑ κλπ, να δίνουν στην ΕΥΠ ό,τι στοιχεία για πολίτες τους ζητήσει. Και... αν ο υπάλληλος αρνηθεί θα διώκεται πειθαρχικά!!! Κοντολογίς, το φακέλωμα, ο δωσιλογισμός, η ρουφιανιά, το καταδοτιλίκι είναι υποχρέωση των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.

Οι τομείς δράσης της ΕΥΠ που ως τώρα έστω και τυπικά είχε καθήκον αντικατασκοπευτικό και να προστατεύει τη χώρα από εξωτερικό εχθρό, επεκτείνονται στο εσωτερικό του τόπου αναζητώντας ανάμεσά μας τον εχθρό... Τα αρχεία (τύφλα να'χουν οι Αμερικανοί) θα τα ιεραρχούν ο διοικητής και μια τριμελής επιτροπή ΕΥΠατζήδων, θα τα διαβαθμίζουν κατά το δοκούν και συμφέρον και θα τα ανοίγουν μετά από 50 χρόνια (χι! χι! χι!!!).

Με το μανδύα της νομιμότητας χτίζεται αυτό το αντιλαϊκό χταπόδι καθώς η κυβέρνηση θα διορίζει έναν εισαγγελέα στην ΕΥΠ που θα λύνει τα χέρια της Υπηρεσίας για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κι έτσι οι... δουλειές θα γίνονται γρήγορα, καθαρά κι άμεσα. Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ - έως καθαρίστρια - θα δεσμεύονται ισοβίως από εχεμύθεια και στη... «Χαλυβουργική» (τη θυμάστε που τάχαμου καίγονταν εκεί οι... φάκελοι) θα γνωρίσει κεσάτια, αλλά θα παράγει ηλεκτρικό για να φωτιζόμαστε, να πλουτίζουν οι φωτιστές και να τους φυλάνε οι ΚΥΠατζήδες τα έσοδα από κάτι κομμούνια, παλιά και φρέσκα κι ολόφρεσκα, που θέλουν ν' ανατρέψουν αυτήν την πολιτική!...

Αν, λέω, αν η ΕΥΠ ζητήσει πληροφορίες από τους σχολικούς συμβούλους για τα «κατάλληλα» 18άρικα παιδιά, ώστε να μη διαταραχτεί η οικονομία από το χτύπημα της ιδιωτικοποιημένης ανώτατης Παιδείας που αποτελεί και διαταγή της ΕΕ, θα τιμωρηθούν πειθαρχικώς αν αρνηθούν;

Ηρθε η ώρα να σκίσουμε τη σημαδεμένη με νομιμότητα τράπουλα της εξουσίας που εκφασίζεται μεταμοντέρνα. Στο τραπέζι, το διακύβευμα παραμένει ο λαός και το κόμμα του.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΥΠ, το «Watergate» και ο «εχθρός λαός» (2022-08-12 00:00:00.0)
Πάντα εσωτερικός ήταν ο εχθρός τους (2009-07-15 00:00:00.0)
Για τις προωθούμενες αναπροσαρμογές στην ΕΥΠ (2008-02-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-01 00:00:00.0)
ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (2005-02-09 00:00:00.0)
Πρόσχημα ο "κοινωνικός διάλογος" (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ