Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Στα χέρια των εργαζομένων ο απεργιακός αγώνας

Κάλεσμα της παράταξης ενόψει των κινητοποιήσεων που ξεκινούν στις 28 του Φλεβάρη. Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων

Να παραμερίσουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας καλούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ οι ταξικές δυνάμεις
Να παραμερίσουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας καλούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ οι ταξικές δυνάμεις
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία του κλάδου στις 28 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του Συντονιστικού στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ στους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, «όχι μόνο για την επιτυχία αυτής της απεργίας, αλλά και για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει πάρει απόφαση για μια σειρά κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό. Πέρα από την απεργία στις 28 του Φλεβάρη, έχει αποφασίσει ακόμα να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο στις 29 του Φλεβάρη με πρόταση για 24ωρη απεργία στις 7 του Μάρτη, αποχή από την εργασία από 8 έως 10 του Μάρτη και 48ωρη στις 11 και 12 του Μάρτη. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με την υπουργό Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, για το ζήτημα της ενοποίησης των Ταμείων.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, προωθώντας την εφαρμογή του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ, το παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σε αυτή την επίθεση βρίσκει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Το πλαίσιο της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας περιορίζεται μόνο στην «αποτροπή της συγχώνευσης των Ταμείων», ενώ «δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελίσσεται και να υλοποιείται η αντεργατική της πολιτική».

Οι εργαζόμενοι, τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ, «δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε αυτές τις πλειοψηφίες στην οργάνωση του αγώνα μας». Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας, να υιοθετήσουν και να προβάλουν το πλαίσιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές και να περιφρουρήσουν την απεργία. Να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ