Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου του ΕΣΥΠ

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών της ΝΔ η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανανέωσε χτες τη θητεία του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θ. Βερέμη, μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας Ε. Στυλιανίδη. Στην ψηφοφορία με «ανάταση χειρός», υπέρ του Θ. Βερέμη ψήφισαν 26 βουλευτές της ΝΔ και κατά 22 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Σ. Σκοπελίτης τόνισε ότι ο Θ. Βερέμης υπηρετεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και συνεχώς υπερθεματίζει για τη λήψη πιο σκληρών μέτρων.

Ο Θ. Βερέμης υπερασπίστηκε τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που με δική του εισήγηση προώθησε η πρώην υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου στην ανώτατη εκπαίδευση. Τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας τις απέδωσε σε όσους δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στα πανεπιστήμια προκειμένου να διαφυλάξουν τα «κλεφταρματολίκια τους». Παράλληλα, προανήγγειλε συνέχιση των αλλαγών, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας ότι η βαθμίδα αυτή της εκπαίδευσης θα λειτουργεί πλέον με «ευκαμψία και ευελιξία και όχι με προκάτ συστήματα για όλους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ