Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις ράγες ενός αντιδραστικού θεσμού...

Στις ράγες του αντιδραστικού θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΣΝ), επιχειρούν να βάλουν τη νεολαία, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - καθένας με τη δική του συμβολή.

Τελευταίο παράδειγμα, ο Δήμος Αθήνας, όπου στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τις θετικές ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εγκρίθηκε η δημιουργία μητρώου νέων από 1 έως 7 Μαρτίου. Από την πλευρά της, η παράταξη του ΣΥΝ, αν και ψήφισε λευκό, σε κανένα σημείο δε διαφώνησε με τη λειτουργία του θεσμού. Ισα - ίσα, έδειξε να ...αγωνιά, για την καλύτερη λειτουργία τους.

Η μόνη παράταξη που καταψήφισε τη δημιουργία μητρώου νέων για την ανάδειξη - στη συνέχεια - των ΤΣΝ, ήταν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Οπως τόνισε ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», «η νεολαία, έχει τους δικούς της φορείς για την έκφραση και εκπροσώπησή της. Υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, μαθητικά συμβούλια, σύλλογοι γειτονιάς κλπ.», υπογράμμισε. «Δεν έχει ανάγκη τη δημιουργία αυτών των ψευδεπίγραφων συμβουλίων νεολαίας», που στην ουσία «θα είναι υπό την εποπτεία της διοίκησης του δήμου», τόνισε. Αλλωστε, συνέχισε, «πρόκειται για θεσμούς ενσωμάτωσης της νεολαίας» και στηλίτευσε το γεγονός ότι οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, γεγονός που αφαιρεί κάθε δυνατότητα έκφρασης πολιτικών απόψεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ