Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
«Φαγοπότι» σε βάρος των εργαζομένων και του λαού

Παρέμβαση της παράταξης για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

«Τούτο το μεγάλο "φαγοπότι" έχει όνομα: Λέγεται απελευθέρωση των αγορών, αντιμετώπιση της ηλεκτρικής ενέργειας σαν εμπόρευμα που πρέπει να φέρει γρήγορα και μεγάλα κέρδη στους ιδιώτες επενδυτές μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από τις αυξήσεις των τιμολογίων στα λαϊκά νοικοκυριά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μετατροπή της μονάδας παραγωγής της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (ΑτΕ) από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό.

Με βάση την απόφαση αυτή, τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία», το μονοπώλιο ENEL-ENDESA (στρατηγικός σύμμαχος και πλειοψηφών μέτοχος των Μονάδων του Μυτιληναίου) θα μπορεί να κερδοσκοπεί πουλώντας ακριβά στο χρηματιστήριο ενέργειας αλλά και αγοράζοντας φθηνά για την ενεργοβόρα ΑτΕ, όπως αποφάσισαν τα εξίσου ...ανεξάρτητα ελληνικά δικαστήρια. Και πιο κάτω επισημαίνει: Ξεσκεπάζεται το παιχνίδι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ιδιωτών επενδυτών που στόχο έχει να κατασκευαστούν και να καταστούν κερδοφόρες, με χρήματα του ελληνικού λαού, οι ιδιωτικές μονάδες παραγωγής. Ακόμα η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει την πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ) - τονίζοντας ότι η αποδοχή, από την πλειοψηφία, της «ανταγωνιστικότητας» διευκολύνει την επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους και αποθρασύνει τις απαιτήσεις της για νέες παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους σε πάλη για ανατροπή της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης. Για ΔΕΗ 100% στο δημόσιο με αποκλειστικότητα σε παραγωγή - μεταφορά - διανομή, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ