Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΔΕΤΑΙ διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών από τη δημοτική αρχή. Για τους 40 περίπου εργαζόμενους, στους πενιχρούς μισθούς των 670 ευρώ προστίθεται η επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων. Παρόμοια είναι η κατάσταση και για τους περίπου 150 εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου, η επίσχεση εργασίας των οποίων ανάγκασε τελικά τη δημοτική αρχή να καταβάλει τον ένα από τους δυο μισθούς που οφείλει.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Συνεχίστηκαν το προηγούμενο διήμερο οι στάσεις εργασίας των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου για το Ασφαλιστικό. Οι Μηχανικοί του Δημοσίου, μαζί με το ΤΕΕ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί μπροστά από τα γραφεία της ΚΕΔ, η διοίκηση της οποίας, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αναγκάστηκε να αναβάλει διαγωνισμό. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη 26/2.

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ: Συντονισμένη απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, θα δώσουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα εργοστάσια των «Ενωμένων Κλωστηρίων» του Λαναρά, σε Νάουσα και Θράκη και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Γενάρη. Χτες η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι η προκαταβολή του Γενάρη θα καταβληθεί την Παρασκευή 22 Φλεβάρη και η εξόφληση των δεδουλευμένων του Γενάρη θα γίνει στις 7 Μάρτη. Τα σωματεία εργαζομένων του ομίλου, οργανώνουν σύσκεψη το Σάββατο 23 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ: Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ερευνητές στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας καταγγέλλοντας την προώθηση νομοσχεδίου που μετατρέπει την έρευνα σε εμπόρευμα και την υπαγάγει στις δυνάμεις της αγοράς. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα κάνουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ: Θεατρική «εξόρμηση» στην αντιπολεμική παράσταση «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» του Αρθουρ Μίλερ, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3), διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη. Η παράσταση ξεκινά στις 9.15 μ.μ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 16 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ