Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΤΩΧΟΙ - ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στόχος η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη μικρομεσαία αγροτιά και την αγροτική οικονομία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην Ορεστιάδα

Οι προτάσεις του Κόμματος για τη μικρομεσαία αγροτιά και την αγροτική οικονομία παρουσιάστηκαν από τη ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ σε συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ορεστιάδας. Οπως τόνισε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Χρήστος Τρέλης, μέλος του Γραφείου της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κόμματος, «η πρότασή μας είναι και ρεαλιστική και αναγκαία, πρόταση πάλης γύρω από ώριμους άμεσους στόχους και αιτήματα, πρόταση συσπείρωσης σε επιμέρους μέτωπα πάλης, που στην πορεία θα μετατραπούν στα ρυάκια, που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου».

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, ο Χρ. Τρέλης κάλεσε τη φτωχομεσαία αγροτιά να αγωνιστεί για άμεση αντιμετώπιση και λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα:

  • Προστασία και έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής σε τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση από το κράτος βασικών έργων υποδομής και έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων.
  • Ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων αγροτών και των συνεταιρισμών από κρατική ΑΤΕ.
  • Δωρεάν μεταβίβαση στις συνεταιριστικές οργανώσεις των μετοχών της ΑΤΕ στις εταιρείες μετοχικού ενδιαφέροντος.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους, από τον δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος.

«'Η θα έχουμε εξουσία στα χέρια του λαού ή στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ολιγαρχίας του πλούτου, των μονοπωλίων. Οποιος από τα πολιτικά κόμματα ισχυρίζεται το αντίθετο κοροϊδεύει τον κόσμο.

Στο δρόμο αυτό, ανάλογα με την πορεία του κινήματος και την επίδραση των διεθνών εξελίξεων, ανάλογα με τα αποτελέσματα εκλογικών αναμετρήσεων στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, υπάρχει έδαφος για επιμέρους κατακτήσεις, που το σιγούρεμά τους όμως και η διεύρυνσή τους θα γίνουν μόνο με τη νίκη στο επίπεδο της εξουσίας.

Δεν υποστηρίζουμε απλοϊκά "ή όλα ή τίποτα", αλλά ένα δρόμο που θα έχει ένα σκοπό, ένα στόχο και που, στην πορεία του, θα αποσπώνται και κατακτήσεις.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων. Να βγει από το περιθώριο ο λαός και να γίνει ο ίδιος και το κίνημα του πρωταγωνιστής των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων», κατέληξε ο Χρ. Τρέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ