Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με λουκέτο απειλούνται δυο σχολεία

Με λουκέτο απειλούνται άμεσα τα 2 Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ή στην καλύτερη περίπτωση οι μαθητές κινδυνεύουν να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση και τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς αναλώσιμα και γραφική ύλη. Ο δήμαρχος Ν. Βαρσάμης επικαλείται τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης, αν και πήρε ισόποσο δάνειο και έπρεπε να τα είχε ξοφλήσει. Στην πραγματικότητα φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για επιβολή νέων φόρων και κατάργηση των δωρεάν παροχών που είχαν θεσπιστεί στη διάρκεια των χρόνων που το τιμόνι του Δήμου βρισκόταν στα χέρια της ΔΕΑΚ με δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση του Δήμου ετοιμάζεται να εισηγηθεί αύξηση των δημοτικών τελών κατά το 10%, χτυπώντας ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η ΔΕΑΚ Αγίου Παύλου καταγγέλλει την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας που ακολουθούν σταθερά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλεί γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, να αγωνιστούν για δημόσια δωρεάν Παιδεία, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη άμεση χρηματοδότηση όλων των αναγκών των σχολείων του Δήμου. Επίσης τους καλεί να αντιταχθούν στα σχέδια της διοίκησης του Δήμου και της κυβέρνησης που οδηγούν μοιραία στο κλείσιμο και την αποδιοργάνωση των σχολείων.

Η ΔΕΑΚ, θυμίζει ότι επί δικής της διοίκησης - και παρά την υποχρηματοδότηση των Δήμων, την παράνομη παρακράτηση των πόρων - χτίστηκαν δύο Νηπιαγωγεία, διαμορφώθηκαν δεκάδες αίθουσες και δρομολογήθηκε (έγιναν οι μελέτες και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της σχολικής στέγης της Νομαρχίας) η ανέγερση του 1ου Γυμνασίου Αγίου Παύλου. Επίσης, οι μαθητές μεταφέρονταν δωρεάν σε όλες τους τις δραστηριότητες με κονδύλια της Νομαρχίας που εξασφάλιζε αγωνιστικά ο Δήμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ