Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δράση υποταγμένη στα συμφέροντα των εργαζομένων

Σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου. Σε ενίσχυση των δυνάμεών της καλεί η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας»

Σε περίοδο όξυνσης της αντεργατικής επίθεσης και έντασης της ταξικής πάλης πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο το 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, όπου δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα προσέλθουν για να συζητήσουν τον απολογισμό δράσης από το προηγούμενο συνέδριο και να εκλέξουν νέα διοίκηση και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Μέσα και από αυτό το συνέδριο ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα προβάλλει το παραπέρα δυνάμωμα της αντίστασης των εργαζομένων και η ενίσχυση της δράσης τους απέναντι σε αυτήν την αντεργατική επίθεση.

Απέναντι στην πολιτική που λεηλατεί τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, κατάφερε και πάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις δυνάμεις του (8 στις 15 έδρες) να προσανατολίσει σε σταθερά αγωνιστική - διεκδικητική κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο.

Στο διάστημα των τριών χρόνων από το προηγούμενο συνέδριο αναπτύχθηκε πλούσια δράση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οργανώθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις με οδηγό το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Το ΕΚ συμπαρατάχτηκε ενεργά σε κάθε αγώνα των εργαζομένων (συμβασιούχους εργαζόμενους, βοήθεια στο σπίτι, ναυτεργάτες, τραπεζοϋπαλλήλους κ.ά.) για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, για την καταβολή δεδουλευμένων και την εφαρμογή των ΣΣΕ, στριμώχνοντας την εργοδοσία, όπως έγινε στην αλυσίδα καταστημάτων «ΣΠΡΙΝΤΕΡ», που ανακάλεσε απόλυση εργαζόμενης.

Διεύρυνε την κοινή πάλη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, όπως και με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων με συλλαλητήρια. Εντονη ήταν η παρέμβαση και στην εργαζόμενη νεολαία, κύρια στο χώρο του ΟΑΕΔ, αλλά και στο χώρο της Παιδείας. Ανέπτυξε πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και στα σχέδια της ΕΝΤΙΝΟΝ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου. Ελπιδοφόρο και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο αυτής της δράσης ήταν η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογές στα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου, καθώς και η δημιουργία νέου σωματείου στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στη βάση αυτής της θετικής πείρας που αποκόμισαν οι εργαζόμενοι της περιοχής από τη δράση του ταξικού Εργατικού Κέντρου, η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας» καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της, ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη για τα δίκια της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ