Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΗ (φωτογραφίες), καθώς επίσης στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν πολύ στην Κατοχή και στους μετά την Απελευθέρωση διωγμούς, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος και Ελένη Λιναρδή

Φωτ.

Σήμερα, 23 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 46 χρόνων o ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΤΗΣ, μέλος της ΚΝΕ ως το 1986 και μέλος του ΚΚΕ ως το 1998.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Θοδωρής και οι σύντροφοί του Γρηγόρης, Γιάννα,, Ειρήνη, Κώστας, Μαρία, Μιχάλης, Μαίρη, Θοδωρής και Τούλα προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας, της οποίας υπήρξε μέλος.

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ο οποίος εκτελέστηκε από Γερμανούς και συνεργάτες τους στη Βάλτα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στις 23 Φλεβάρη 1943, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η αδελφή του Τασούλα

* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ Γεωργίου ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Φλεβάρη 2008 και κηδεύτηκε στο χωριό του, γεννήθηκε στη Χωματάδα Μεσσηνίας της επαρχίας Πυλίας, το 1921. Το 1941 γράφτηκε στη Νομική Σχολή Αθήνας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Τρίπολης. Δεν τελείωσε τις σπουδές του. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ, ανέπτυξε αντιστασιακή δράση και αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1942 πιάστηκε για πρώτη φορά. Από το 1945 ως το 1970 πέρασε από τα στρατόπεδα εξορίας, Ακροναυπλία, Μούδρο της Λήμνου, Αϊ - Στράτη, Ικαρία, Γιούρα, Μακρονήσι, χωρίς να υπογράψει «δήλωση μετανοίας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΙΝΑΡΔΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΙΝΑΡΔΗ
Ο Βασίλης Καραμπάτσος ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, και αγωνιζόταν αταλάντευτα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Τις εμπειρίες του από τη μακρόχρονη δράση του τις έχει καταγράψει σε βιβλία.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι και συναγωνιστές του από το Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΟΒ ΚΝΕ Νέας Φιλαδέλφειας και ΚΟΒ 150 ευρώ.

Την Κυριακή, 2 Μάρτη, στις 10.00 π.μ. γίνεται στην εκκλησία της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΓΕΤΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν για τα 90χρονα του ΚΚΕ 220 ευρώ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΓΕΤΤΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΓΕΤΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ