Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καθολικά στην απεργία

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων, ενάντια στη μεταβίβαση δραστηριοτήτων σε μεγαλοπρατηριούχους

Με καθολική συμμετοχή ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η 48ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ» Θεσσαλονίκης, μετά απο σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «Η Ενωση», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΠΕΠΣΙ στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.

Στόχος της απεργίας, που τελειώνει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα, είναι να παρεμποδιστούν τα σχέδια της «Pepsico - ΗΒΗ Α.Β.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, για μεταβίβαση του κέντρου επιχειρήσεων του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης σε μεγαλοπρατηριούχους εργολάβους, με στόχο την οριστική αναστολή των εργασιών του εργοστασίου και το πέρασμα άλλων 120 εργαζομένων στην ανεργία.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας του Σωματείου «Η ΕΝΩΣΗ», Νίκος Θεοδωρίδης, με δηλωσή του στο «Ρ» υπογράμμισε ότι η διεύθυνση της επιχείρησης από καιρό προετοιμάζει το κλείσιμο του εργοστασίου, συνάπτοντας συμφωνίες με εργολάβους -διανομείς του κλάδου, τους οποίους προτίθεται να προμηθεύει από το κεντρικό εργοστάσιο της Αθήνας. Πρόσθεσε δε ότι «οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου και τις θέσεις εργασίας τους».

Απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα η 48ωρη αυτή προειδοποιητική απεργία είναι μόνο η αρχή ενός σκληρού και δύσκολου αγώνα για να μην κλείσει άλλη μια επιχείρηση στην «πρωτεύουσα της ανεργίας» και προστεθούν και άλλοι εργαζόμενοι στις στρατιές των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ