Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Μαζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις

ΖΑΜΠΟΑΝΓΚΑ - ΜΑΝΙΛΑ - ΠΑΡΙΣΙ .-

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων εξαπέλυσε μαζική στρατιωτική επιχείρηση κατά της μουσουλμανικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ στο νησί Χόλο, ρισκάροντας όχι μόνο τις ζωές των 22 ομήρων που εξακολουθεί να κρατεί η οργάνωση, αλλά και των πολιτών της περιοχής.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άλλοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Μάλιστα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα 11χρονο παιδί και μια γυναίκα.

Εξι αντάρτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι νεκροί, άλλοι 20 έχουν τραυματιστεί - από την πλευρά του στρατού επίσημα αναφέρονται 4 τραυματίες.

Οι όμηροι, πάντα κατά τις κυβερνητικές πηγές, είναι όλοι ζωντανοί. Οι αντάρτες ζητούν επαναδιαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, που πάντως δε φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση, προς το παρόν. Επικρίσεις ως προς τη στάση της Μανίλας εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, λέγοντας ότι πρόκειται για «μιαν υπόθεση την οποία η Γαλλία λαμβάνει πολύ στα σοβαρά». Ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται δύο γάλλοι δημοσιογράφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ