Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοινωφελείς ... αξιώσεις!

Γρηγοριάδης Κώστας

Η Γενική Συνέλευση (17.2.2008) του «κοινωφελούς σωματείου» - όπως αυτοπαρουσιάζεται - του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) αφού εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα - όπως ανακοίνωσε ο ΕΕΣ - να προωθήσει την τροποποίηση του καταστατικού του εποπτευόμενου Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να μη μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου τα τρία μέλη που ορίζονται από το υπουργείο Υγείας και η σύνθεσή του να συγκροτείται στο εξής αποκλειστικά από τον ΕΕΣ. Επίσης, αποφάσισε να προχωρήσει ο ΕΕΣ στην αποστολή εξωδίκου - και αν απαιτηθεί και στην υποβολή αγωγής - προς τις διοικήσεις του Ασκληπιείου Βούλας, καθώς κατ' εξακολούθηση εμφανίζονται να υπογράφουν ψευδώς επίσημα έγγραφα με τα οποία δηλώνουν προς την Πολεοδομία ότι το υπουργείο Υγείας είναι ιδιοκτήτης του χώρου.

Χτες ο ΕΕΣ απέστειλε την εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση προς τη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας, την οποία και κοινοποίησε προς το υπουργείο Υγείας.

Εκκωφαντική ήταν η σιωπή του υπουργείου Υγείας μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Κι εκεί στο Ασκληπιείο Βούλας υπάρχει ένα «φιλέτο», για το οποίο παλιότερα είχαν γίνει συμφωνίες -που δεν ευοδώθηκαν τελικά - με το «Υγεία» της «Μαρφίν» για αξιοποίηση και νέες νοσηλευτικές μονάδες. Εχουν ή δεν έχουν σχέση με αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια όλες οι ...κοινωφελείς αξιώσεις του ΕΕΣ; Εχει να πει κάτι - και τι - το υπουργείο Υγείας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ