Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην απελευθέρωση της Ενέργειας

Αύριο στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Συγκέντρωση ενάντια στην απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας στο πλαίσιο της οποίας η ΔΕΗ ΑΕ σχεδιάζει να στήσει σε συνεργασία με γερμανική πολυεθνική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα στην Καβάλα, διοργανώνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ), αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας. Καλούν το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να διεκδικήσει ολόπλευρη ανάπτυξη σε όφελος του λαού με βάση όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, να απαιτήσει ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, που θα αναπτύσσεται αξιοποιώντας όλες τις πηγές ενέργειας και θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για το λαό, θέσεις εργασίας, μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, προστασία της δημόσιας υγείας και προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αντίθεση με τους αιρετούς του δικομματισμού (νομάρχης, δήμαρχος), το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ και άλλους φορείς, που προσπαθούν να εντάξουν τον αγώνα του λαού της Καβάλας στο επικοινωνιακό παιχνίδι οικοδόμησης του οικολογικού προφίλ της νέας γενιάς των ηγετών τους και να εγκλωβίσουν τις διεκδικήσεις τους ενάντια στο ρυπογόνο καύσιμο, η ΔΑΣ και η ΝΑΣ προτάσσουν το κύριο: Ανάπτυξη από ποιον και σε όφελος ποιου.

Αυτό ανέδειξαν και μέσα από την ημερίδα που πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής με θέμα την Ενέργεια. Στην ημερίδα μίλησαν ο Βασίλης Λιόγκας, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ, ο Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ - Τμ. Αν. Μακεδονίας, ο Βαγγέλης Παππάς, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων KAVALA OIL, ο Γιώργος Τσιμενίδης, πρόεδρος εργαζομένων ΒΦΛ ΑΕ και ο Σωτήρης Λαζαρίδης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων - Τμ. Αν. Μακεδονίας.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως το εργοστάσιο παραγωγής Ενέργειας από λιθάνθρακα, που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Καβάλα η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη RWE, θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και την τοπική οικονομία, θα υπονομεύει τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΦΛ.

Συνοψίζοντας τις εργασίες, ο Μάκης Παπαδόπουλος σημείωσε: «Μπορούμε να πούμε όχι στο λιθανθρακικό σταθμό, αλλά ναι στις πολιτικές προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση για οικιακή χρήση, την παραγωγή λιπασμάτων για τον αγροτικό τομέα, την τουριστική ανάπτυξη. Μ' αυτή τη λογική πρέπει να ξεδιπλωθούν αγώνες όχι ενάντια σε μια πηγή ενέργειας, αλλά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό του κέρδους, που εμποδίζει να αξιοποιηθούν οι πηγές ενέργειας προς όφελος των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ