Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
Κουβέντα για μέτρα προστασίας

Κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού λόγω «επικείμενου μεγάλου σεισμού», έδωσε χτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας έτσι στη σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών, την οποία χαρακτηρίζει ανεύθυνη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για επικείμενο σεισμό από οποιονδήποτε αρμόδιο ή αναρμόδιο φορέα. Τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όσο και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας βεβαιώνουν ότι «τόσο η μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης όσο και η μικροσεισμική δραστηριότητα στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκονται σε αναμενόμενα - συνήθη επίπεδα». Επίσης υπογραμμίζει ότι «δεν έχει δοθεί οποιασδήποτε μορφής οδηγία για κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή φορέα, ούτε συντρέχει προς τούτο λόγος».

Καθησυχαστικοί εξάλλου είναι οι σεισμολόγοι και για το μετασεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες λίγο πριν από τη 1 μ.μ. με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νότια της Μεθώνης.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ασφαλώς από την ανάγκη να μπει ένα φρένο στην ανεύθυνη φημολογία, αλλά και να καθησυχαστεί ο λαός, ο οποίος δίκαια νιώθει ανυπεράσπιστος, αφού δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μέσα στις συνθήκες αυτές αποκτά ξεχωριστή σημασία και επικαιρότητα η πρόταση του ΚΚΕ για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντισεισμικής θωράκισης της χώρας που θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμα μέτρα και μέτρα άμεσης απόδοσης, όπως: Το δημόσιο έλεγχο εφαρμογής των θεσπισμένων όρων και προδιαγραφών κατασκευής, της ποιότητας των υλικών κλπ. και τη θέσπιση ειδικών όρων για τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης. Την προστασία και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων. Τον έλεγχο συνθηκών εργασίας και την ασφάλεια των εργαζομένων στη βιομηχανία. Τον έλεγχο των χώρων όπου φοιτά (σχολεία, φροντιστήρια) ή διασκεδάζει η νεολαία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ