Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο δρόμος των κτηνοτρόφων

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι δε θα επιλυθούν αν δεν αγωνιστούν μαζικά, συντονισμένα, με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και στην κατεύθυνση πολιτικής διεξόδου από την κρίση. Τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων δε θα λυθούν με συλλαλητήρια σαν κι αυτό που έγινε προ λίγων ημερών στην Αθήνα και το καπηλεύτηκαν οι καρεκλοκένταυροι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ και κάτι κύριοι σαν τον Πεβερέτο και τον Τζιότζιο. Τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων δε θα λυθούν με δηλώσεις και υποσχέσεις τύπου Φώλια, Κοντού και Ρουσόπουλου.

Στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα εκτός των «πρασινογάλαζων» καρεκλοκένταυρων της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ και κάποιων άλλων παρατρεχάμενων της κυβέρνησης, πήγαν και αρκετοί ανυποψίαστοι κτηνοτρόφοι. Τα μεγάλα προβλήματα τους κατέβασαν στην Αθήνα. Πίστεψαν ότι με αυτό το συλλαλητήριο θα κάνουν την κυβέρνηση να τους ακούσει, να τους βοηθήσει. Πίστεψαν ότι κάτι θα πετύχουν. Ομως, με ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, Πεβερέτους και Τζιότζιους, κάθε αγωνιστική κινητοποίηση χάνει το κύρος, τη δύναμή της. Οι λόγοι, λίγο - πολύ, είναι γνωστοί...

Από τα Καλάβρυτα κατέβηκαν στο συλλαλητήριο 55 κτηνοτρόφοι. Εχουν πρόβατα και γίδια στα μαντριά τους. Αφησαν τα ζωντανά τους, μπήκαν σ' ένα λεωφορείο, τρεις ήταν όρθιοι. Πήγαν στην Κάνιγγος, έκαναν πορεία στη Βουλή και γύρισαν αργά το βράδυ πίσω, όπου κουρασμένοι έτρεξαν να πάνε να αρμέξουν με τις λάμπες. Δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς. Το πρωί θα έδιναν και αυτό το γάλα πάλι με τζάμπα τιμή. Ομως, με συλλαλητήρια τύπου ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, Πεβερέτου και Τζιότζιου, δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Η δικαίωση θα έρθει με συνεπή και επίμονο αγώνα. Για τους κτηνοτρόφους μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αυτό, για πρακτικούς λόγους. Ομως, πρέπει να γίνει, αν θέλουν να επιβιώσουν. Και μπορεί να γίνει με τη μαζική συμμετοχή, και αγωνιστική δραστηριοποίηση μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ. Είναι η μόνη καθαρή και συνεπής αγωνιστική δύναμη τόσο των αγροτών όσο και των κτηνοτρόφων. Και το έχει αποδείξει!


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ