Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απαράδεκτη δίωξη

Σήμερα εκδικάζεται αγωγή επιχειρηματία εναντίον του επικεφαλής της ΑΔΗΚ και δημοτικού συμβούλου Χάρη Μάστορα

Σήμερα το πρωί εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας η αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία «Αλέξανδρος Δεσύλλας ΑΕ» εναντίον του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΑΔΗΚ και δημοτικού συμβούλου Χάρη Μάστορα αλλά και της τοπικής εφημερίδας «Ενημέρωση». Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των οικοδομικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατέθεσε την αγωγή επειδή ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΔΗΚ κατήγγειλε την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα από αυτήν. Ενός χώρου που συνδέεται άμεσα με την πλούσια, φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Η εταιρεία, πατώντας στην πολιτική εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και κερδοσκοπίας επί της γης, αξιώνει 500.000 ευρώ για αποκατάσταση δήθεν «ηθικής βλάβης», «κύρους», «αξιοπρέπειας» και άλλα τέτοια ανυπόστατα και αβάσιμα επιχειρήματα που επικαλείται.

Στην ουσία, πρόκειται για δίωξη με σαφές πολιτικό περιεχόμενο και στόχο κάθε πολιτική πρωτοβουλία και δραστηριότητα, τους αγώνες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας από επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου η ΑΔΗΚ πρωτοστατεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ