Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Η ... «φύση που δεν είχαμε»!

Οσο κι αν προσπάθησε να «πείσει» ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, στη χθεσινή του επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, ότι «δε θέλαμε να αλλάξουμε τις φυσικές ισορροπίες της περιοχής, θέλαμε να ενισχύσουμε τη φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος», η πραγματικότητα είναι ότι όλα τα «σφυριά» της κυβέρνησης «χτυπούν» στο «μείζον» - γι' αυτήν και τις πολυεθνικές - την τελετή για την αφή της φλόγας.

Αυτή η διαπίστωση προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε το ΥΠΠΟ: Παραλήφθηκαν συνολικά μέχρι σήμερα 38.000 φυτά (6 δενδρώδη και 18 θαμνώδη είδη), έγιναν «γενικές φυτεύσεις» (λόφοι: Κρόνιος, Καλόσακα, Ζούνη και Ολυμπιακή Ακαδημία), φυτεύτηκαν συνολικά 30.270 φυτά, έγινε σπορά με γρασίδι και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του αυτόματου αρδευτικού συστήματος, τοποθετήθηκε γεωύφασμα κλπ. Υδροσπορά ολοκληρώθηκε σε 206 στρέμματα.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι ήταν «μεγάλη η καταστροφή» από την πυρκαγιά του Αυγούστου, πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίσαμε» τα προβλήματα και σημείωσε ότι «δε θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εικονική πραγματικότητα για τις τηλεοπτικές κάμερες». Ομως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μεγαλοεπιχειρηματίας, Μ. Κυριακού, είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για την αφή του ολυμπιακού φωτός στις 24 Μαρτίου και πιστεύω ότι τόσο η τελετή όσο και η μετάδοση αυτής σε όλο τον κόσμο τηλεοπτικά, θα είναι σπουδαία και πλέον θα δείξει πολύ λίγα πράγματα της τεράστιας καταστροφής που υπέστη η περιοχή». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η καταστροφή ήταν ολική», αλλά στο μέλλον θα δούμε ...«μια φύση την οποία μπορεί να μην είχαμε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ