Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Βήμα τίτλου

Αλλο ένα σημαντικό βήμα, για την κατάκτηση του τίτλου έκανε την Κυριακή το απόγευμα ο Παναθηναϊκός. Στα μαθηματικά, στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους στην ΑΕΚ. «Γκέλα» του Ολυμπιακού που σκεφτόταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντικές νίκες για Πανιώνιο, ΟΦΗ, Καλαμαριά, Εργοτέλη.

Και στην 23η αγωνιστική είχαμε αρκετές διαιτητικές «ομορφιές», με τους Παναθηναϊκό και Ηρακλή να εκδίδουν σχετική ανακοίνωση. Ο διαιτητής Σπάθας, με τη... μοναδική «ανακάλυψή» του (απίστευτο «πέναλτι» υπέρ της Λάρισας στο 93') είναι ο μόνος που παραπέμπεται.

Η μία ήθελε, δεν μπορούσε, δε δικαιούταν. Ο άλλος μπορούσε, δικαιούταν αλλά δεν το έκανε. Ετσι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι. Αποτέλεσμα που δε «χαλάει» τους τριφυλλοφόρους, αφού παραμένουν πρώτοι και γίνονται ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για το τρόπαιο. Στην ΑΕΚ αναζητούν αχτίδες φωτός (βελτίωση της εικόνας, συγκριτικά με προηγούμενα ματς κλπ.) και προσπαθούν να δημιουργήσουν επικοινωνιακά - ψυχολογικά δεκανίκια («αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε τίτλο»).

Με πίστη και προσπάθεια ο Αστέρας απέσπασε ισοπαλία από τον κακό Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς αλλά το «σύνδρομο Τσέλσι» δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι περισσότερο από έναν βαθμό. Χωρίς «καθαρό» μυαλό, με γιόμες και γιούργια, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή άμυνα, μαρκαρίσματα και πάθος, ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο. Ακόμα και την αυστηρότατη αποβολή του Μασάρα, που τους άφησε με 10 παίχτες. Μάλιστα, δημιούργησαν και προϋποθέσεις ενός ακόμα γκολ.

* Παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού ο Γκεόργκι Βασίλιεφ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2 - 0, Ολυμπιακός - Αστ. Τρίπολης 1 - 1, Λεβαδειακός - ΟΦΗ 0 - 3, Ξάνθη - Πανιώνιος 1 - 2, Καλαμαριά - Βέροια 1 - 0, Λάρισα - Ηρακλής 1 - 0, ΑΕΚ - ΠΑΟ 1 - 1, Αρης - Ατρόμητος 2 - 0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟ 50, Ολυμπιακός 49, ΑΕΚ 46, Αρης 38. Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος 34, Ξάνθη, Λάρισα 32, ΠΑΟΚ 30, ΟΦΗ 26, Ατρόμητος 25, Ηρακλής 23, Λεβαδειακός 21, Καλαμαριά, Βέροια 29, Εργοτέλης 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ